Inbakad pizza med svampfyllning

1 timme
407 kcal

Lyxa till med en pizza i smalversion.

Inbakad pizza med svampfyllning

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ portion pizzadeg (färdigköpt)
  • 300 g svampblandning
  • 4 droppar olivolja
  • 2 schalottenlök
  • 2 fett vitlök
  • 200 g småbladig spenat
  • dl färdig italiensk tomatsås
  • 10 g mozzarella (mager)
  • 30 g parmaskinka
  • Timjan

Tillagning

Gör du själv degen ska du använda 5 g jäst, 0,5 dl vatten, 1 tsk salt, 35 g durummjöl och 20 g vetemjöl och blanda det. Låt degen jäsa ca 20 minuter. Borsta svampen ren och bryn den i olja med skivad lök. Tillsätt därefter skivor av vitlök. Kavla ut degen till en stor rundel och lägg på svamp, sköljd spenat och tomatsås. Sedan mozzarella i skivor samt skinka. Strö över färsk timjan och förslut pizzan noga. Ställ in den i ugnen i 275 grader i 5 minuter. Sänk sedan värmen och baka klart pizzan i 200 grader i 15 minuter.