Läs också

Lågkaloripizza

Inbakad pizza med svampfyllning

Lyxa till med en pizza i smalversion.

Inbakad pizza med svampfyllning

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 25 minuter

Tid totalt: 1 timme - Jästtid: 20 minuter

INGREDIENSER

¼ portion pizzadeg (färdigköpt)

150 g svampblandning

2 droppar olivolja

1 schalottenlök

1 fett vitlök

100 g småbladig spenat

0,5 dl färdig italiensk tomatsås

5 g mozzarella (mager)

15 g parmaskinka

Timjan

Tillagning

Gör du själv degen ska du använda 5 g jäst, 0,5 dl vatten, 1 tsk salt, 35 g durummjöl och 20 g vetemjöl och blanda det. Låt degen jäsa ca 20 minuter. Borsta svampen ren och bryn den i olja med skivad lök. Tillsätt därefter skivor av vitlök. Kavla ut degen till en stor rundel och lägg på svamp, sköljd spenat och tomatsås. Sedan mozzarella i skivor samt skinka. Strö över färsk timjan och förslut pizzan noga. Ställ in den i ugnen i 275 grader i 5 minuter. Sänk sedan värmen och baka klart pizzan i 200 grader i 15 minuter.

näringsinnehåll per person

Energi: 407 kcal

Protein: 22 g

Fett: 12 g

Kolhydrat: 56 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar