Läs också

Lågkaloripizza

Inbakad pizza med svampfyllning

Lyxa till med en pizza i smalversion.

4 maj 2011 av I FORM

1 person

¼ portion pizzadeg (färdigköpt)
150 g svampblandning
2 droppar olivolja
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
100 g småbladig spenat
0,5 dl färdig italiensk tomatsås
5 g mozzarella (mager)
15 g parmaskinka
Timjan


Tillagning

Gör du själv degen ska du använda 5 g jäst, 0,5 dl vatten, 1 tsk salt, 35 g durummjöl och 20 g vetemjöl och blanda det. Låt degen jäsa ca 20 minuter. Borsta svampen ren och bryn den i olja med skivad lök. Tillsätt därefter skivor av vitlök. Kavla ut degen till en stor rundel och lägg på svamp, sköljd spenat och tomatsås. Sedan mozzarella i skivor samt skinka. Strö över färsk timjan och förslut pizzan noga. Ställ in den i ugnen i 275 grader i 5 minuter. Sänk sedan värmen och baka klart pizzan i 200 grader i 15 minuter.

  • Du tränar inte alls:

    Är du noga med kalorierna ska du rikta in dig på pizzadegen, som är den största kaloriboven i rätten. Genom att minska mängden deg kompenserar du enkelt ditt lägre kaloribehov.


  • Du tränar hårt och mycket:

    Om du på grund av din träning har ett ökat behov av kalorier kan du med gott samvete öka mängden skinka och ost. Det ger dig mer protein till muskelåterhämtningen.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar