Läs också

Lågkaloripizza

Pizza med lax, spenat och feta

Gör egen pizza, det är betydligt sundare och mindre fettande eftersom du har kontroll på kvaliteten och de saker du väljer att lägga på.

27 april 2011 av I FORM

4 personer

1 portion pizzadeg - Se grundrecept

8 msk koncentrerad tomatpuré
4 tomater
200 g späd spenat
1 tsk extra jungfruolivolja
Havssalt och nymalen svartpeppar
300 g lax
50 g fårfetaost

Tillagning

  • Dela degen i 4 delar och kavla ut dem till tunna bottnar.
  • Fördela tomatpurén över.
  • Skär tomaterna i mycket tunna skivor och fördela dem på purén.
  • Grädda nu pizzorna i 230 grader i 6 minuter.
  • Stek spenaten i olja och salta och peppra.
  • När spenaten har klumpat ihop sig i botten av kastrullen läggs den för att droppa av i en sil.
  • Pressa lätt så att du pressar ur överflödig vätska.
  • Fördela därefter spenaten över tomaterna.
  • Skär laxen i tärningar och fördela den över spenaten.
  • Strö slutligen över den smulade fetaosten över pizzorna och grädda dem färdiga i 230 grader i 6 minuter.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar