Pizza med lax, spenat och feta

580 kcal

Gör egen pizza, det är betydligt sundare och mindre fettande eftersom du har kontroll på kvaliteten och de saker du väljer att lägga på.

Pizza med lax, spenat och feta

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ portion pizzadeg
  • 4 msk koncentrerad tomatpuré
  • 2 tomater
  • 100 g späd spenat
  • ½ tsk extra jungfruolivolja
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 150 g lax
  • 25 g fårfetaost

Tillagning

  • Dela degen i 4 delar och kavla ut dem till tunna bottnar. (Se grundrecept)

  • Fördela tomatpurén över.

  • Skär tomaterna i mycket tunna skivor och fördela dem på purén.

  • Grädda nu pizzorna i 230 grader i 6 minuter.

  • Stek spenaten i olja och salta och peppra.

  • När spenaten har klumpat ihop sig i botten av kastrullen läggs den för att droppa av i en sil.

  • Pressa lätt så att du pressar ur överflödig vätska.

  • Fördela därefter spenaten över tomaterna.

  • Skär laxen i tärningar och fördela den över spenaten.

  • Strö slutligen över den smulade fetaosten över pizzorna och grädda dem färdiga i 230 grader i 6 minuter.

LÄS OCKSA: Så lagar du en perfekt nyttig pizza