Läs också

Lågkaloripizza

Pizza med lax, spenat och feta

Gör egen pizza, det är betydligt sundare och mindre fettande eftersom du har kontroll på kvaliteten och de saker du väljer att lägga på.

Pizza med lax, spenat och feta

4 personer

INGREDIENSER

1 portion pizzadeg

8 msk koncentrerad tomatpuré

4 tomater

200 g späd spenat

1 tsk extra jungfruolivolja

Havssalt och nymalen svartpeppar

300 g lax

50 g fårfetaost

Tillagning


  • Dela degen i 4 delar och kavla ut dem till tunna bottnar. (Se grundrecept)
  • Fördela tomatpurén över.
  • Skär tomaterna i mycket tunna skivor och fördela dem på purén.
  • Grädda nu pizzorna i 230 grader i 6 minuter.
  • Stek spenaten i olja och salta och peppra.
  • När spenaten har klumpat ihop sig i botten av kastrullen läggs den för att droppa av i en sil.
  • Pressa lätt så att du pressar ur överflödig vätska.
  • Fördela därefter spenaten över tomaterna.
  • Skär laxen i tärningar och fördela den över spenaten.
  • Strö slutligen över den smulade fetaosten över pizzorna och grädda dem färdiga i 230 grader i 6 minuter.

LÄS OCKSA: Så lagar du en perfekt nyttig pizza

näringsinnehåll per person

Energi: 580 kcal

Protein: 32,8 g

Fett: 13,9 g

Kolhydrat: 85,8 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar