Lågkaloripizza

Pizza med mycket fyllning och få kalorier.

22 mars 2012 av I FORM

1 person

Deg

3 g jäst
¾ (0,75) dl vatten
75 g dinkelmjöl
1 tsk olivolja
1 tsk salt
15 g vetemjöl


Fyllning

100 g hackade och skalade tomater
1 vitlöksklyfta
100 g morot
50 g selleri
1 msk basilika
1 msk hackad färsk oregano
Toppa med 10 basilikablad och 25 g färsk mager mozzarella


Tillbehör
Grönsallad


Tillagning
Smula jästen i vatten och låt stå i 5 minuter. Häll mjölet i en skål och gör en fördjupning i mitten och häll i jästen, tillsammans med olja och salt. Rör och knåda tills du har en smidig deg (8–10 minuter). Låt den jäsa en timme.

Finhacka tomaterna i en mixer med vitlök, morot och selleri. Rör i hackade örter. Kavla ut degen till 1 stor pizza. Stryk på tomatsås, lägg på osten och strö basilikan över. Sätt ugnen på 220 grader och placera plåten högt upp ugnen. Grädda i ca 15 min. Ät med en sallad till.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar