Pizza med bresaola och olivtapenade

715 kcal

Gör din egen pizza och kom undan stora oljemängder (och därmed kalorier) och salt. Här får du recept på en klassiker med lufttorkad skinka, olivtapenade och basilika.

Pizza med bresaola och olivtapenade

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ portion pizzadeg - Se grundrecept
  • dl tomatsås - Se grundrecept
  • 50 g riven mozzarella
  • 2 tomater
  • 6 skiva bresaola – italiensk lufttorkad skinka av nöt
  • 50 g svart olivtapenade
  • 6 basilikablad

Tillagning

  • Dela degen i 4 delar (Se grundrecept)

  • Kavla ut dem till runda, tunna bottnar

  • Fördela tomatsåsen över dem (Se grundrecept)

  • Strö därefter över osten och skär tomaterna i mycket tunna skivor och lägg dem på osten

  • Grädda pizzorna i 230 grader i cirka 12 minuter

  • Ta ut pizzorna ur ugnen och fördela skinka, tapenade och basilika på dem