Läs också

Lågkaloripizza

Pizza med bresaola och olivtapenade

Gör din egen pizza och kom undan stora oljemängder (och därmed kalorier) och salt. Här får du recept på en klassiker med lufttorkad skinka, olivtapenade och basilika.

27 april 2011 av I FORM

4 personer

1 portion pizzadeg - Se grundrecept
Cirka 3 dl tomatsås - Se grundrecept
100 g riven mozzarella
4 tomater
12 skivor bresaola – italiensk lufttorkad skinka av nöt
100 g svart olivtapenade
12 basilikablad

Tillagning

  • Dela degen i 4 delar
  • Kavla ut dem till runda, tunna bottnar

  • Fördela tomatsåsen över dem
  • Strö därefter över osten och skär tomaterna i mycket tunna skivor och lägg dem på osten
  • Grädda pizzorna i 230 grader i cirka 12 minuter
  • Ta ut pizzorna ur ugnen och fördela skinka, tapenade och basilika på dem

En läcker botten av blomkål är ett gott alternativ till din vanliga pizzabotten. Prova gärna vårt enkla recept på blomkålspizza med lax

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar