Läs också

Lågkaloripizza

Pizza med bresaola och olivtapenade

Gör din egen pizza och kom undan stora oljemängder (och därmed kalorier) och salt. Här får du recept på en klassiker med lufttorkad skinka, olivtapenade och basilika.

27 april 2011 av I FORM-redaktionen

Pizza med bresaola och olivtapenade

4 personer

INGREDIENSER

1 portion pizzadeg - Se grundrecept

Cirka 3 dl tomatsås - Se grundrecept

100 g riven mozzarella

4 tomater

12 skiva bresaola – italiensk lufttorkad skinka av nöt

100 g svart olivtapenade

12 basilikablad

Tillagning

  • Dela degen i 4 delar (Se grundrecept)
  • Kavla ut dem till runda, tunna bottnar

  • Fördela tomatsåsen över dem (Se grundrecept)
  • Strö därefter över osten och skär tomaterna i mycket tunna skivor och lägg dem på osten
  • Grädda pizzorna i 230 grader i cirka 12 minuter
  • Ta ut pizzorna ur ugnen och fördela skinka, tapenade och basilika på dem

näringsinnehåll per person

Energi: 715 kcal

Protein: 35,3 g

Fett: 24,7 g

Kolhydrat: 94,2 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar