Minipizzor med räkor och potatis

30 minuter
527 kcal

Älskar du också pizza? Prova då våra små, välsmakande pizzor med räkor och potatis.

Tallrik med pizza och topping

MINIPIZZOR – På bara 15 minuter kan du servera en välsmakande middag.

© wichmann+bendtsen

Minipizzor med räkor och potatis

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 10 g jäst
  • 2 tsk havssalt
  • 2 msk extra jungfruolja
  • 400 g durumvete- och dinkelmjöl, hälften av varje
  • 200 g potatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 20 g mozzarella
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 200 g räkor
  • ½ knippe gräslök

Så gör du minipizza med potatis

  • Rör ut jäst i 3 dl vatten. Tillsätt salt, olja och ca hälften av mjölet. Blanda och knåda degen, medan du tillsätter det sista mjölet, tills degen är slät och smidig.
  • Dela upp degen i 6 delar, rulla till bollar, täck över dem och låt stå på köksbordet.
  • Skala potatisen och skär den i tunna skivor. Hacka vitlöken fint och skär mozzarellan i skivor.
  • Kavla ut degen till 6 små pizzor och lägg på potatisskivorna. Lägg på vitlök, krydda med salt och peppar och lägg sedan på osten. Droppa olivolja över och grädda pizzorna i ugnen på 225 grader i 10 min.
  • Lägg på räkorna och grädda pizzorna i ytterligare 5 min. Toppa med hackad gräslök och servera direkt.

Vill du göra din pizza lite sundare? Då kan du få inspiration här.