Minipizzor med räkor och potatis

30 minuter
527 kcal

Älskar du också pizza? Prova då våra små, välsmakande pizzor med räkor och potatis.

Tallrik med pizza och topping

På bara 15 minuter kan du servera en välsmakande middag.

© wichmann+bendtsen

Minipizzor med räkor och potatis

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 10 g jäst
  • 2 tsk havssalt
  • 2 msk extra jungfruolja
  • 350 g durumvete- och dinkelmjöl, hälften av varje
  • 200 g potatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 20 g mozzarella
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 200 g räkor
  • ½ knippe gräslök

Så gör du minipizza med potatis

Rör ut jäst i 3 dl vatten. Tillsätt salt, olja och ca hälften av mjölet. Blanda och knåda degen, medan du tillsätter det sista mjölet, tills degen är slät och smidig.

Dela upp degen i 6 delar, rulla till bollar, täck över dem och låt stå på köksbordet.

Skala potatisen och skär den i tunna skivor. Hacka vitlöken fint och skär mozzarellan i skivor.

Kavla ut degen till 6 små pizzor och lägg på potatisskivorna. Lägg på vitlök, krydda med salt och peppar och lägg sedan på osten. Droppa olivolja över och grädda pizzorna i ugnen på 225 grader i 10 min.

Lägg på räkorna och grädda pizzorna i ytterligare 5 min. Toppa med hackad gräslök och servera direkt.

Vill du göra din pizza lite sundare? Då kan du få inspiration här.