Tallrik med pizza och topping

På bara 15 minuter kan du servera en välsmakande middag.

© wichmann+bendtsen

Minipizzor med räkor och potatis

Älskar du också pizza? Prova då våra små, välsmakande pizzor med räkor och potatis.

5 februari 2019 av Helle Brønnum Carlsen

Minipizzor med räkor och potatis

2 personer

10 g jäst
2 tsk havssalt
2 msk extra jungfruolja
350–400 g durumvete- och dinkelmjöl, hälften av varje
200 g potatis
2 vitlöksklyftor
20 g mozzarella
Havssalt
Svartpeppar, färskmald
2 tsk extra jungfruolja
200 g räkor
½ knippe gräslök 

Så gör du minipizza med potatis

Rör ut jäst i 3 dl vatten. Tillsätt salt, olja och ca hälften av mjölet. Blanda och knåda degen, medan du tillsätter det sista mjölet, tills degen är slät och smidig.

Dela upp degen i 6 delar, rulla till bollar, täck över dem och låt stå på köksbordet.

Skala potatisen och skär den i tunna skivor. Hacka vitlöken fint och skär mozzarellan i skivor.

Kavla ut degen till 6 små pizzor och lägg på potatisskivorna. Lägg på vitlök, krydda med salt och peppar och lägg sedan på osten. Droppa olivolja över och grädda pizzorna i ugnen på 225 grader i 10 min.

Lägg på räkorna och grädda pizzorna i ytterligare 5 min. Toppa med hackad gräslök och servera direkt.

Vill du göra din pizza lite sundare? Då kan du få inspiration här.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 527 kcal
Protein: 31 g
Fett: 15 g
Kolhydrater: 69 g
Kostfibrer: 5 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar