Rågpizza med mögelost och päron

2 dagar
864 kcal

Rågpizza med blåmögelost och päron - en fröjd för alla smaksinnen.

Testa ett av I FORMs 4 sunda pizzarecept.

Rågpizza med mögelost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 stycken pizzor

Pizzadeg

  • 1½ g jäst
  • 1½ dl vatten
  • 133 g rågmjöl
  • 200 g vetemjöl
  • 8⅓ g salt

Fyllning

  • 83 g mögelost
  • 1 päron skurna i skivor
  • 30 g valnötter, rostade och hackade
  • ⅓ knippa vattenkrasse

Gör så här

  • Dagen innan Rör ut jästen i vatten, tillsätt mjöl och knåda i 4 minuter för hand eller i maskin. Tillsätt salt och knåda i ytterligare 1 minut.

  • Vänd ut degen på en arbetsyta, som är smord med olja, och vänd runt degen. Låt degen vila i 20 minuter.

  • Forma degen till 6 bollar, placera dem på en plåt och täck med plastfolie.

  • Låt dem stå på bordet i 2 timmar och ställ sedan in dem på jäsning i kylskåpet över natten.

  • Samma dag Sätt in en bakplåt/pizzasten i ugnen och värm på max i 30 minuter.

  • Ta en degboll från kylskåpet och strö över mjöl. Tryck ut den till en rund pizza. Gör en liten kant.

  • Fördela mögelosten på varje pizzabotten och grädda den frasig och gyllene på maximal värme i cirka 10–14 minuter.

  • Ta ut pizzan ur ugnen, fördela päronskivor från ett halvt päron på varje pizzabotten, strö över valnötter och garnera med vattenkrasse. Servera direkt!

Läs också: Så här gör du en god blomkålspizza