Testa ett av I FORMs 4 sunda pizzarecept.

Rågpizza med mögelost och päron

Rågpizza med blåmögelost och päron - en fröjd för alla smaksinnen.

4 maj 2015 av Thomas Steinmann - Meyers Madhus

Rågpizza med mögelost

6 stycken pizzor

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 25 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Tid totalt: 2 dagar - Jästtid: 24 timmar

INGREDIENSER

Pizzadeg

5 g jäst

5¼ dl vatten

400 g rågmjöl

600 g vetemjöl

25 g salt

Fyllning

250 g mögelost

3 päron skurna i skivor

90 g valnötter, rostade och hackade

1 knippa vattenkrasse

Gör så här

  • Dagen innan Rör ut jästen i vatten, tillsätt mjöl och knåda i 4 minuter för hand eller i maskin. Tillsätt salt och knåda i ytterligare 1 minut.
  • Vänd ut degen på en arbetsyta, som är smord med olja, och vänd runt degen. Låt degen vila i 20 minuter.
  • Forma degen till 6 bollar, placera dem på en plåt och täck med plastfolie.
  • Låt dem stå på bordet i 2 timmar och ställ sedan in dem på jäsning i kylskåpet över natten.
  • Samma dag Sätt in en bakplåt/pizzasten i ugnen och värm på max i 30 minuter.
  • Ta en degboll från kylskåpet och strö över mjöl. Tryck ut den till en rund pizza. Gör en liten kant.
  • Fördela mögelosten på varje pizzabotten och grädda den frasig och gyllene på maximal värme i cirka 10–14 minuter.
  • Ta ut pizzan ur ugnen, fördela päronskivor från ett halvt päron på varje pizzabotten, strö över valnötter och garnera med vattenkrasse. Servera direkt!

Läs också: Så här gör du en god blomkålspizza

näringsinnehåll per person

Energi: 864 kcal

Protein: 26,1 g

Fett: 24,9 g

Kolhydrat: 140,5 g

Kostfiber: 14 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar