Rågpizza med mögelost och päron
Rågpizza med blåmögelost och päron - en fröjd för alla smaksinnen.
Rågpizza med blåmögelost och päron - en fröjd för alla smaksinnen.
Testa ett av I FORMs 4 sunda pizzarecept.
Dagen innan Rör ut jästen i vatten, tillsätt mjöl och knåda i 4 minuter för hand eller i maskin. Tillsätt salt och knåda i ytterligare 1 minut.
Vänd ut degen på en arbetsyta, som är smord med olja, och vänd runt degen. Låt degen vila i 20 minuter.
Forma degen till 6 bollar, placera dem på en plåt och täck med plastfolie.
Låt dem stå på bordet i 2 timmar och ställ sedan in dem på jäsning i kylskåpet över natten.
Samma dag Sätt in en bakplåt/pizzasten i ugnen och värm på max i 30 minuter.
Ta en degboll från kylskåpet och strö över mjöl. Tryck ut den till en rund pizza. Gör en liten kant.
Fördela mögelosten på varje pizzabotten och grädda den frasig och gyllene på maximal värme i cirka 10–14 minuter.
Ta ut pizzan ur ugnen, fördela päronskivor från ett halvt päron på varje pizzabotten, strö över valnötter och garnera med vattenkrasse. Servera direkt!