Nyttiga recept Middag Lax- och k... Lax- och kaprispizza med blomkålsbotten 50 minuter 274 kcal Den läckra blomkålsbotten är ett superfint alternativ till den traditionella pizzabotten. Av Michelle Kristensen (opskrift) 7 juli 2013 BLOMKÅLSPIZZA Knapra loss på blomkål som innehåller det eftertraktade ämnet hormetin som håller dig ung. Blomkålspizza - recept Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer Botten ½ blomkålshuvud 1½ ägg 1 vitlöksklyftor ¼ tsk havssalt ¼ tsk nymalen peppar Ev 1 msk fiberHUSK (kan uteslutas) Fyllning ½ paket Philadelphiaost ½ msk färsk och finhackad dill ½ msk citronsaft 100 g rökt lax ½ msk kapris ½ liten rödlök i skivor 1 färska dadlar (kärnas ur) Så gör du Kör blomkål i matberedaren, så den blir till smulor, och tillsätt de övriga ingredienserna. Forma 8 små runda pizzor, och lägg dem på en bakplåt. Grädda bottnarna i 30-35 min i 175 grader. Smörj Philadelphiaost på bottnarna, skär till fyllningen, fördela den på bottnarna, och servera. LÄS OCKSA: Blomkålspizza – 4 goda recept BlomkålPizzaLow carbLax