Blomkålspizza
Blomkålspizza Knapra loss på blomkål som innehåller det eftertraktade ämnet hormetin som håller dig ung.

Lax- och kaprispizza med blomkålsbotten

Den läckra blomkålsbotten är ett superfint alternativ till den traditionella pizzabotten.

8 juli 2013 av Michelle Kristensen

Blomkålspizza - recept

4 personer

Botten

1 blomkålshuvud
3 ägg
2 vitlöksklyftor
½ tsk havssalt
½ tsk nymalen peppar
Ev 1 msk fiberHUSK (kan uteslutas)/em

Fyllning

1 paket Philadelphiaost
1 msk färsk och finhackad dill
1 msk citronsaft
200 g rökt lax
1 msk kapris
1 liten rödlök i skivor
2 färska dadlar (kärnas ur)

Så gör du

  • Kör blomkål i matberedaren, så den blir till smulor, och tillsätt de övriga ingredienserna.
  • Forma 8 små runda pizzor, och lägg dem på en bakplåt. Grädda bottnarna i 30-35 min i 175 grader.
  • Smörj Philadelphiaost på bottnarna, skär till fyllningen, fördela den på bottnarna, och servera.

LÄS OCKSÅ: Sensekuren – slank med sunt förnuft

Næringsindhold i blomkålspizza, pr. person

Kalorier i blomkålspizza: 274 kcal
Protein i blomkålspizza: 21,5 g
Fett i blomkålspizza: 15 g
Kolhydrat i blomkålspizza: 14 g
Kostfiber i blomkålspizza: 4,25 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar