Blomkålspizza
BlomkålspizzaKnapra loss på blomkål som innehåller det eftertraktade ämnet hormetin som håller dig ung.

Lax- och kaprispizza med blomkålsbotten

Den läckra blomkålsbotten är ett superfint alternativ till den traditionella pizzabotten.

Blomkålspizza - recept

4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 35 minuter

Tid totalt: 50 minuter

INGREDIENSER

Botten

1 blomkålshuvud

3 ägg

2 vitlöksklyftor

½ tsk havssalt

½ tsk nymalen peppar

Ev 1 msk fiberHUSK (kan uteslutas)

Fyllning

1 paket Philadelphiaost

1 msk färsk och finhackad dill

1 msk citronsaft

200 g rökt lax

1 msk kapris

1 liten rödlök i skivor

2 färska dadlar (kärnas ur)

Så gör du

  • Kör blomkål i matberedaren, så den blir till smulor, och tillsätt de övriga ingredienserna.
  • Forma 8 små runda pizzor, och lägg dem på en bakplåt. Grädda bottnarna i 30-35 min i 175 grader.
  • Smörj Philadelphiaost på bottnarna, skär till fyllningen, fördela den på bottnarna, och servera.

LÄS OCKSA: Blomkålspizza – 4 goda recept

Næringsindhold i blomkålspizza, pr. person

Energi: 274 kcal

Protein: 21,5 g

Fett: 15 g

Kolhydrat: 14 g

Kostfiber: 4,25 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar