Lax- och kaprispizza med blomkålsbotten

50 minuter
274 kcal

Den läckra blomkålsbotten är ett superfint alternativ till den traditionella pizzabotten.

Blomkålspizza

BLOMKÅLSPIZZA Knapra loss på blomkål som innehåller det eftertraktade ämnet hormetin som håller dig ung.

Blomkålspizza - recept

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Botten

  • ½ blomkålshuvud
  • ägg
  • 1 vitlöksklyftor
  • ¼ tsk havssalt
  • ¼ tsk nymalen peppar
  • Ev 1 msk fiberHUSK (kan uteslutas)

Fyllning

  • ½ paket Philadelphiaost
  • ½ msk färsk och finhackad dill
  • ½ msk citronsaft
  • 100 g rökt lax
  • ½ msk kapris
  • ½ liten rödlök i skivor
  • 1 färska dadlar (kärnas ur)

Så gör du

  • Kör blomkål i matberedaren, så den blir till smulor, och tillsätt de övriga ingredienserna.

  • Forma 8 små runda pizzor, och lägg dem på en bakplåt. Grädda bottnarna i 30-35 min i 175 grader.

  • Smörj Philadelphiaost på bottnarna, skär till fyllningen, fördela den på bottnarna, och servera.

LÄS OCKSA: Blomkålspizza – 4 goda recept