Pizza på mandelbotten med parma och kronärtskocka

30 minuter
298,8 kcal

Klassisk pizza med en supergod low carb-twist.

Genom att byta ut den supersyndiga degen mot blomkål kan du njuta av pizza med gott samvete.

Pizza på mandelbotten med parma och kronärtskocka

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Botten

  • ⅓ dl fint kokosmjöl
  • ¾ dl mandelmjöl
  • ¼ tsk bakpulver
  • ¾ ägg
  • ½ msk olivolja
  • ¼ dl kokosmjölk
  • ¼ msk fiberHUSK
  • ¼ tsk havssalt

Sås

  • ¼ burk hela tomater
  • ¼ burk tomatpuré
  • ¼ tsk oregano
  • ¼ tsk basilika
  • ¼ finhackad chili
  • ¼ tsk havssalt
  • ¼ tsk nymalen peppar

Fyllning

  • 22 g färsk ananas
  • ¼ Paket parmaskinka
  • 1 kronärtskockshjärtan (burk)
  • 17 g riven ost

Så gör du

  • Blanda ihop alla ingredienser till botten, och baka ut på en bakplåt. Grädda i 10 min på 175 grader varmluft.
  • Blanda ihop ingredienserna till såsen och låt koka upp. Bred ut såsen på botten och lägg på ananas, kronärtskockshjärtan och parmaskinka.
  • Lägg på de sista ingredienserna, och grädda pizzan i 15 min på samma värme.

Läs också: Så här gör du en god blomkålspizza