Genom att byta ut den supersyndiga degen mot blomkål kan du njuta av pizza med gott samvete.

Pizza på mandelbotten med parma och kronärtskocka

Klassisk pizza med en supergod low carb-twist.

8 juli 2013 av Michelle Kristensen

9 personer

Botten

1½ dl fint kokosmjöl
4 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
4 ägg
3 msk olivolja
1 dl kokosmjölk
1 msk fiberHUSK
½ tsk havssalt

Sås

½ burk hela tomater
½ burk tomatpuré
1 tsk oregano
1 tsk basilika
¼ fi nhackad chili
¼ tsk havssalt
¼ tsk nymalen peppar

Fyllning

100 g färsk ananas
1 paket parmaskinka
5 kronärtskockshjärtan (burk)
80 g riven ost

Så gör du

  • Blanda ihop alla ingredienser till botten, och baka ut på en bakplåt. Grädda i 10 min på 175 grader varmluft.
  • Blanda ihop ingredienserna till såsen och låt koka upp. Bred ut såsen på botten och lägg på ananas, kronärtskockshjärtan och parmaskinka.
  • Lägg på de sista ingredienserna, och grädda pizzan i 15 min på samma värme.

En läcker botten av blomkål är ett gott alternativ till din vanliga pizzabotten. Prova gärna vårt enkla recept på blomkålspizza med lax

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar