Grova, nyttiga chokladbullar
Recept på luftiga och goda chokladbullar med fullkornsmjöl. Det tar bara 2 timmar från det att suget slår till tills de är klara på matbordet.
Recept på luftiga och goda chokladbullar med fullkornsmjöl. Det tar bara 2 timmar från det att suget slår till tills de är klara på matbordet.
Är du sugen på något gott? Prova då dessa saftiga och nyttiga chokladbullar.
TIPS Frys ner och tina upp när du blir sugen. Efter en snabb vända i brödrosten blir de som nya.
TIPS Ju högre kakaoprocent, desto bittrare blir ofta chokladen och desto mindre socker innehåller den vanligtvis.
De saftiga chokladbullarna är en riktig favorit – och glädjer både stora och små. Här får du lära dig hur du bakar de bästa chokladbullarna.
Du kanske har märkt att ju grövre dina bullar är, desto mindre luftiga blir de. Men det finns en lösning på det – grova bullar kan bli precis lika luftiga och saftiga som vetebullar!
Här är några tips för att se till att du får luftiga, grova chokladbullar:
Läs också: Luftiga kalljästa frallor med havregryn
Kvarg kan ha flera positiva effekter när den tillsätts i en deg.
För det första tillför den fukt till degen och hjälper till att göra dina chokladbullar ännu saftigare.
För det andra har kvarg en lätt syrlig smak som ger ett djup till chokladbullarnas smak.
Dinkelmjöl anses ofta vara nyttigare än vanligt vetemjöl.
Detta beror delvis på att dinkelmjöl innehåller mer protein, fiber och vitaminer än vetemjöl och har en lägre glutenhalt.
Genom att tillsätta dinkelmjöl i dina chokladbullar får du också ett högre innehåll av mineraler som järn, magnesium och zink.
Sist men inte minst har dinkelmjöl ett lägre glykemiskt index än vetemjöl, vilket innebär att det kan ha en mindre drastisk effekt på blodsockernivån.
Ja, du kan absolut frysa in dina chokladbullar, precis som du gör med andra bakverk.
När det är dags att tina chokladbullarna igen kan du låta dem tina i kylen.
Lägg chokladbullarna på brödrosten eller värm dem i ugnen.
Läs också: Hur länge mat kan förvaras i frysen
Om du inte äter upp alla chokladbullar på en gång (vilket kan hända) kan du förvara dem i en lufttät behållare eller i en fryspåse. Lägg inte in chokladbullarna i kylen eftersom de då kan bli torra och lite tråkiga.
Men om dina chokladbullar har blivit torra kan du ofta byta ut dem med en brödrost.
I princip kan du använda vilken typ av choklad du vill. Mörk choklad ger dock en mer komplex smak i dina chokladbullar. De bittra och djupa smakerna ger en delikat motvikt till den mjuka bullen i motsats till den söta, ljusa chokladen.
Läs också: Är mörk choklad hälsosamt?
Ja, det går utmärkt. Om du tycker bättre om russin än choklad eller bara vill ha lite omväxling, byt bara ut chokladen mot russin och använd samma recept så får du russinbullar!