Enkla, kalljästa frukostfrallor
Älskar du också hembakat? I matlådan, på födelsedagen och till frukostbordet? Här får du ett recept på goda frukostfrallor som nästan bakar sig själva.
Älskar du också hembakat? I matlådan, på födelsedagen och till frukostbordet? Här får du ett recept på goda frukostfrallor som nästan bakar sig själva.
TIPS! Du kan med fördel baka en dubbel portion och ha degen stående i kylen till två morgnar.
TIPS! Försök att knåda degen så lite som möjligt för att undvika att slå luften ur degen när du formar frallorna.
TIPS! Du kan ersätta lite av mjölet med Tipo00 eller manitobamjöl, som båda ger dig en elastisk deg och ett färdigt bröd med stora, härliga hål.
TIPS! Har du en skvätt yoghurt eller standardmjölk kan du ersätta vattnet med det. Det kommer ge bröden mer smak.
TIPS! Du kan skippa kalljäsningen, men använd isåfall minst 25 g jäst och låt jäsa med bakduk på en ljummen plats i minst en timme.