Fantastiska havrebollar

20 minuter
360 kcal

Havre är rikt på kolhydrater, vitaminer och nyttiga fettsyror samt innehåller en hel del protein. Om du behöver ett energitillskott på eftermiddagen eller inför ett träningspass, så bör du pröva dessa goda havregrynsbollar.

Tallrik med havrebollar

HAVREBOLLAR – Vår syn på ett hälsosamt och gott mellanmål.

© iStock

Havrebollar med rostade mandlar, dadlar, tranbär och kakao

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 stycken (ca)

  • 16 g kärnfria dadlar
  • ¼ msk kakaopulver
  • 8 g finmalda havregryn
  • 4 g hackade, rostade mandlar
  • 8 g torkade tranbär
  • lite extra havregryn att rulla bollarna i

Så här gör du

  • Rosta mandlarna i en långpanna i ugnen i 8 min. på 180 grader.
  • Låt svalna och grovhacka dem sedan.
  • Man ska kunna känna att det finns spröda mandelbitar i bollarna.
  • Blanda dadlar, tranbär och kakao i en matberedare och kör tills degen blir len och smidig och inte innehåller allt för stora klumpar.
  • Blanda hackade mandlar, dadelmassa och havregryn till en enda stor deg.
  • Forma små bollar och rulla dem i havregryn.
  • Förvara bollarna i frysen eller kylen.