Rawbollar med dadlar
Gör rawbollarna färgglada –

rawbollarna kan pyntas med t ex frystorkade hallon eller pistagenötter.

© wichmann+bendtsen

Rawbollar med dadlar och mandelsmör

Julen lockar till gott och färggrannt godis. Här får du receptet på nyttigt julgodis. Se här hur du gör goda rawbollar med dadlar.

30 oktober 2020 av Signe Moesby Leth

Dadelbollar med mandelsmör

8 praliner

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 10 minuter

Tid totalt: 20 minuter

INGREDIENSER

12 dadlar, urkärnade

3 msk mandelsmör

½ tsk vaniljpulver

1 krm salt

100 g mörk choklad

Valfri topping

t ex frystorkade bär, hackade mandlar eller kokos

Så här gör du rawbollar med dadlar

  • Kör dadlar, mandelsmör, vaniljpulver och salt i en mat- beredare, tills det blir en helt jämn massa. 
  • Forma 8 praliner, och ställ in i frysen medan du smälter chokladen. 
  • Lägg chokladen i en vär- metålig skål eller tallrik, och sätt den över en kastrull med kokande vatten, tills chokladen är smält. 
  • Doppa pralinerna i den smälta chokladen. Gärna flera lager. 
  • Rulla kulorna i den topping du vill ha. Ställ i kylskåpet innan servering.

TIPS! Om du tycker att mandelsmör är för dyrt kan du använda jordnötssmör.

Näringsinnehåll i rawbollar med dadlar per styck:

Energi: 145 kcal

Protein: 3 g

Fett: 7 g

Kolhydrat: 20 g

Kostfiber: 2 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar