Nyttiga recept Nyttiga snacks Rawbollar ... Rawbollar med dadlar och mandelsmör 20 minuter 145 kcal Julen lockar till gott och färggrannt godis. Här får du receptet på nyttigt julgodis. Se här hur du gör goda rawbollar med dadlar. Av Signe Moesby Leth 30 oktober 2020 GÖR RAWBOLLARNA FÄRGGLADA – rawbollarna kan pyntas med t ex frystorkade hallon eller pistagenötter. © wichmann+bendtsen Dadelbollar med mandelsmör Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 praliner 3 dadlar, urkärnade ¾ msk mandelsmör ¼ tsk vaniljpulver ¼ krm salt 25 g mörk choklad Valfri topping t ex frystorkade bär, hackade mandlar eller kokos Så här gör du rawbollar med dadlar Kör dadlar, mandelsmör, vaniljpulver och salt i en mat- beredare, tills det blir en helt jämn massa. Forma 8 praliner, och ställ in i frysen medan du smälter chokladen. Lägg chokladen i en vär- metålig skål eller tallrik, och sätt den över en kastrull med kokande vatten, tills chokladen är smält. Doppa pralinerna i den smälta chokladen. Gärna flera lager. Rulla kulorna i den topping du vill ha. Ställ i kylskåpet innan servering. TIPS! Om du tycker att mandelsmör är för dyrt kan du använda jordnötssmör.