Rawbollar med dadlar och mandelsmör

20 minuter
145 kcal

Julen lockar till gott och färggrannt godis. Här får du receptet på nyttigt julgodis. Se här hur du gör goda rawbollar med dadlar.

Rawbollar med dadlar

GÖR RAWBOLLARNA FÄRGGLADA – rawbollarna kan pyntas med t ex frystorkade hallon eller pistagenötter.

© wichmann+bendtsen

Dadelbollar med mandelsmör

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 praliner

  • 3 dadlar, urkärnade
  • ¾ msk mandelsmör
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ krm salt
  • 25 g mörk choklad

Valfri topping

  • t ex frystorkade bär, hackade mandlar eller kokos

Så här gör du rawbollar med dadlar

  • Kör dadlar, mandelsmör, vaniljpulver och salt i en mat- beredare, tills det blir en helt jämn massa.
  • Forma 8 praliner, och ställ in i frysen medan du smälter chokladen.
  • Lägg chokladen i en vär- metålig skål eller tallrik, och sätt den över en kastrull med kokande vatten, tills chokladen är smält.
  • Doppa pralinerna i den smälta chokladen. Gärna flera lager.
  • Rulla kulorna i den topping du vill ha. Ställ i kylskåpet innan servering.

TIPS! Om du tycker att mandelsmör är för dyrt kan du använda jordnötssmör.