Dadelbollar med mandelsmör
8 praliner
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 10 minuter
Tid totalt: 20 minuter
INGREDIENSER
12 dadlar, urkärnade
3 msk mandelsmör
½ tsk vaniljpulver
1 krm salt
100 g mörk choklad
Valfri topping
t ex frystorkade bär, hackade mandlar eller kokos
Så här gör du rawbollar med dadlar
- Kör dadlar, mandelsmör, vaniljpulver och salt i en mat- beredare, tills det blir en helt jämn massa.
- Forma 8 praliner, och ställ in i frysen medan du smälter chokladen.
- Lägg chokladen i en vär- metålig skål eller tallrik, och sätt den över en kastrull med kokande vatten, tills chokladen är smält.
- Doppa pralinerna i den smälta chokladen. Gärna flera lager.
- Rulla kulorna i den topping du vill ha. Ställ i kylskåpet innan servering.
TIPS! Om du tycker att mandelsmör är för dyrt kan du använda jordnötssmör.
Näringsinnehåll i rawbollar med dadlar per styck:
Energi: 145 kcal
Protein: 3 g
Fett: 7 g
Kolhydrat: 20 g
Kostfiber: 2 g