Vegansk potatispizza med pesto och picklad rödlök

1 timme
699 kcal

Ge den lokala pizzerian en ledig dag och byt ut nummer 17 mot denna hemlagade godbit med lite fler fibrer.

En pizza med topping av potatis, pesto och picklad rödlök

POTATISPIZZA – Här får du massor av fibrer som är bra för din matsmältning.

© wichmann+bendtsen

Vegansk potatispizza med pesto och picklad rödlök

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Botten:

  • 12 g jäst
  • ¾ dl ljummet vatten
  • ½ dl vegansk naturell yoghurt eller creme fraiche
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • ¾ tsk havssalt
  • 100 g durumfullkornsmjöl
  • 100 g vetemjöl

Persiljepesto:

  • ¼ knippa bredbladig persilja
  • ¾ msk pinjenötter
  • ½ fett vitlöksklyfta
  • ½ msk jästflingor, kan utelämnas
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Topping:

  • 50 g riven vegansk ost
  • ½ portion vegansk persiljepesto, se recept
  • potatisar
  • 2 msk picklad rödlök
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ näve bredbladig persilja

Så här gör du

  • Rör ut jästen i vattnet och tillsätt yoghurt, olja och salt. Blanda ordentligt och tillsätt mjölet lite i taget under omrörning. Knåda degen lätt och låt den vila i bunken under en bakduk i 30 minuter.
  • Värm ugnen till 230 grader.
  • Dela degen i två och kavla ut den på bakplåtspapper. Vik in kanten undertill.
  • Mixa alla ingredienser till peston tills konstistensen är krämig.
  • Fördela vegansk ost, pesto och tunna potatisskivor på bottnarna. Grädda i 12 min.
  • Toppa de nygräddade pizzorna med picklad rödlök, salt, peppar och grovhackad persilja.

TIPS:

  • Potatisskivorna måste vara tunna för att bli möra. Om du föredrar tjockare skivor kan du koka dem innan du lägger på dem.
  • Om du har ruccola kan du använda den till en god sallad. Med lite vinägrett, några krispiga frön eller nötter och det som gömmer sig i fruktskålen har du det perfekta tillbehöret till den här pizzan.
  • Låt bakplåtarna stå i ugnen medan den värms upp. När du är klar, flytta över pizzabottnarna till stekheta plåtar för extra krispiga bottnar.