Saftig vegansk burgare med kikärtsbiff

40 minuter
476 kcal

Nötbiffen har vi bytt ut mot en god vegansk biff gjord på kikärter och massor av kryddor. Prova vår version av den perfekta plantburgaren.

En burgare på en skärbräda

BURGARE – Med avokado, rödlök, koriander och het sås på din kikärtsbiff får du ett gott och grönt alternativ till den klassiska hamburgaren.

© wichmann+bendtsen

Saftig vegansk burgare med kikärtsbiff

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer / 4 st

Kikärtsbiffar:

  • ¾ msk extra virgin olivolja
  • ½ rödlök
  • 1 fett vitlök
  • ½ burk kikärter
  • ¼ dl havregryn
  • ½ tsk rökt paprika
  • ½ tsk stött spiskummin
  • ¼ tsk chiliflakes
  • ¼ tsk havssalt
  • ½ knippa koriander

Kryddig majonäs:

  • ½ dl vegansk majonäs
  • 1 tsk hot sauce
  • ½ tsk limesaft
  • ¼ tsk lökpulver
  • ¼ tsk vitlökspulver
  • ½ tsk agavesirap

Burgare:

  • ½ avokado
  • ½ salladsblad
  • 2 fullkornsburgarbröd
  • 2 msk syltad rödlök
  • 2 msk kryddig majonäs (se recept)
  • 2 msk ketchup

Så gör du

  • Värm ugnen till 200 grader. Hacka rödlök grovt och pressa vitlöken. Stek i ½ msk olja i cirka 5 min.
  • Häll av och skölj kikärterna. Mixa alla ingredienser och 1 msk olja i en matberedare. Låt lite textur finnas kvar.
  • Forma 4 biffar av färsen, grädda dem i ugnen i 20 min på en plåt med bakplåtspapper. Vänd dem försiktigt och baka 5 min till.
  • Rör ihop alla ingredienser till majonäsen. Smaka av.
  • Skär avokadon i tunna skivor, skölj och skär salladen, värm bröden och lägg ihop burgaren med biff, avokado, rödlök, sallad, kryddig majonäs och ketchup.