Poke bowl med tigerräkor, ris och picklad rödlök

30 minuter
577 kcal

Gör alla i familjen glada genom att göra en poke bowl till middag. Det är superenkelt eftersom allt du behöver göra är att hacka och alla blandar sina favoritingredienser vid bordet.

Poke bowl med tigerräkor, ris och picklad rödlök

POKE BOWL – Du kan använda alla sorters fisk eller skaldjur till den här rätten.

© wichmann+bendtsen

Poke bowl med tigerräkor, ris och picklad rödlök

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g tigerräkor
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 1 fett vitlök
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 200 g broccoli
  • 200 g spetskål
  • 100 g morot
  • 100 g mango
  • ½ gurka
  • Picklad rödlök
  • 2 dl kokt råris
  • 200 g edamamebönor
  • 3 msk chilimajonäs

Så här gör du

  • Om du inte har något kokt ris kvar, börja med att koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  • Vänd räkorna med olja, vitlök, salt och peppar. Stek dem i 4-5 min. i en het stekpanna.
  • Skär broccolin i små buketter och blanchera i 3 minuter. Lägg den under kall kran så att den fortfarande har ett bett.
  • Finhacka kålen och moroten. Tärna mangon och skär gurkan i tunna strimlor.
  • Lägg räkorna och grönsakerna i skålar tillsammans med råris och tinade edamamebönor. Toppa med chilimajonäs.

TIPS Servera med lite sojasås, teriyakisås eller tamari.

TIPS Edamamebönorna kan ersättas med ärtor – gärna frysta.