Kom igång med den optimala konditionsträningen

Du kan förbränna ända upp till 600 kalorier i timmen, om du kommer igång med den här konditionsträningen. Kolla bara här!

Kvinna sitter på bänk på gymmet.

Ta det lugnt om du är nybörjare på spinningcykeln.

© iStock

Om du tror att spinning är som att sätta sig på cykeln utomhus, tar du fel. Spinning är ett av de bästa sätten att träna konditionen på, för du blir inte avbruten av andra trafikanter eller rött ljus i en korsning – du kan helt enkelt ge järnet utan avbrott. Och så aktiveras lårmusklerna, som hör till kroppens största muskler, och det ger en mycket effektiv kaloriförbränning, när du kommer igång ordentligt. Med andra ord kan du förbättra kroppen sammansättning av fett och muskler samtidigt som du kan sänka blodtrycket och kolesterolvärdet.

Men du det är lätt hänt att du tar i för hårt på spinningcykeln när du är nybörjare: Om du inte är van vid hård motion kan det hända att du överbelastar musklerna, så de börjar frige ett protein som i slutändan kan skada njurarna. Svullna ben eller muskelsmärtor kan vara tecken på att du tränar för hårt. Så ta det lugnt i början och lyssna på din kropp.

  • Träna inte spinning varje dag – 2 till 3 gånger i veckan är lagom.
  • Värm upp 5–10 minuter varje gång.
  • Använd cykelskor som kan spännas eller klickas fast.
  • Cykla i 30 minuter, där du antingen ökar eller minskar belastningen eller höjer och sänker intensiteten.
  • Anpassa intensiteten och belastningen efter din form.

Lycka till med träningen!

[Kom igång och träna med ett snyggt träningsset! Få topp och tights + 4 nr av I FORM för endast 149:–](http://landingpage.bonniershop.dk/ifo14-se/?node=59028&media=RedArt {"target":"_blank"})

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background