Foto: Miklos Szabo

Hummus med gurkmeja, vitlök och citron

Den här röran är perfekt för dig som vill äta antiinflammatoriskt.

Hummus med gurkmeja, vitlök och citron till gröna stavar, tomat och kålbuketter

1 person

4 msk hummus 
1 hjärtsalladsblad 
Gröna stavar av: morot, paprika och gurka, totalt ca 100 g 
3 kålbuketter: broccoli och/eller blomkål 
1 San Marzano-tomat eller en annan liten, smakrik tomat


Hummus: 

200 g kikärter* 
½ dl kallpressad rapsolja 
½ dl avokadoolja/extra jungfruolja 
3 msk tahini 
1 tsk gurkmeja 
Vitlök 
Citron 
Havssalt 
Nymalen svartpeppar 


*Burkkikärter går också bra, de ska bara sköljas av. Istället för kokvatten kan du även använda buljong till hummusen.


Vet du vad antiinflammatorisk kost är? Klicka här och lär dig mer om den nya kosttrenden, som har kommit för att stanna!

Så lagar du hummus med gurkmeja, vitlök och citron till gröna stavar, tomat och kålbuketter

  • Blötlägg kikärterna i minst 8 timmar, koka dem mjuka och häll av dem (spara kokvattnet). 

  • Mixa kikärterna med oljorna, tahini, gurkmeja och så mycket av kokvattnet att du får en lagom konsistens. 

  • Smaka av med vitlök, citron, salt och peppar. 

  • Lägg upp hummus på salladsbladet och servera gröna stavar, kål och tomat vid sidan av. 

Näringsinnehåll per person
Energi 238 kcal - Protein 8,5 g - Fett 13,6 g - Kolhydrater 24,5 g - Kostfibrer 7 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar