Foto: Miklos Szabo

Hummus med gurkmeja, vitlök och citron

Den här röran är perfekt för dig som vill äta antiinflammatoriskt.

Hummus med gurkmeja, vitlök och citron

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 5 minuter

Tid totalt: 15 minuter

INGREDIENSER

4 msk hummus

1 hjärtsalladsblad

Gröna stavar av: morot, paprika och gurka, totalt ca 100 g

3 kålbuketter: broccoli och/eller blomkål

1 San Marzano-tomat eller en annan liten, smakrik tomat

Hummus:

200 g kikärter*

½ dl kallpressad rapsolja

½ dl avokadoolja/extra jungfruolja

3 msk tahini

1 tsk gurkmeja

Vitlök

Citron

Havssalt

Nymalen svartpeppar

Så lagar du hummus med gurkmeja, vitlök och citron till gröna stavar, tomat och kålbuketter

  • Blötlägg kikärterna i minst 8 timmar, koka dem mjuka och häll av dem (spara kokvattnet).

  • Mixa kikärterna med oljorna, tahini, gurkmeja och så mycket av kokvattnet att du får en lagom konsistens.

  • Smaka av med vitlök, citron, salt och peppar.

  • Lägg upp hummus på salladsbladet och servera gröna stavar, kål och tomat vid sidan av.

*Burkkikärter går också bra, de ska bara sköljas av. Istället för kokvatten kan du även använda buljong till hummusen.

Näringsinnehåll per person

Energi: 238 kcal

Protein: 8,5 g

Fett: 13,6 g

Kolhydrat: 24,5 g

Kostfiber: 7 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar