Din webbläsare behöver uppgraderas. Den här webbplatsen stöder tyvärr inte äldre webbläsare.
Läs mer1 person
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 5 minuter
Tid totalt: 15 minuter
4 msk hummus
1 hjärtsalladsblad
Gröna stavar av: morot, paprika och gurka, totalt ca 100 g
3 kålbuketter: broccoli och/eller blomkål
1 San Marzano-tomat eller en annan liten, smakrik tomat
Hummus:
200 g kikärter*
½ dl kallpressad rapsolja
½ dl avokadoolja/extra jungfruolja
3 msk tahini
1 tsk gurkmeja
Vitlök
Citron
Havssalt
Nymalen svartpeppar
Blötlägg kikärterna i minst 8 timmar, koka dem mjuka och häll av dem (spara kokvattnet).
Mixa kikärterna med oljorna, tahini, gurkmeja och så mycket av kokvattnet att du får en lagom konsistens.
Smaka av med vitlök, citron, salt och peppar.
Lägg upp hummus på salladsbladet och servera gröna stavar, kål och tomat vid sidan av.
*Burkkikärter går också bra, de ska bara sköljas av. Istället för kokvatten kan du även använda buljong till hummusen.
Energi: 238 kcal
Protein: 8,5 g
Fett: 13,6 g
Kolhydrat: 24,5 g
Kostfiber: 7 g
Få de bästa träningstipsen, de läckraste recepten och de senaste hälsorönen.
JUST NU: Få 6 gratis hemmaträningsprogram när du anmäler dig till vårt nyhetsbrev. Gläd dig åt att komma i toppform och boosta din förbränning med världens bästa övningar!
Ja tack, jag vill gärna ha I FORMs nyhetsbrev med spännande artiklar och marknadsföring om I FORM via e-post. Du kan när som helst avregistrera dig igen. Läs mer