Fläskfilégryta med kalkonbacon och blomkålsris

45 minuter
508 kcal

Testa en klassisk fläskfilégryta i en god och lätt variant med kalkonbacon och blomkålsris.

Fläskfilégryta med kalkonbacon och blomkålsris

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Fläskfilégryta med kalkonbacon och blomkålsris , 4 personer:

  • 60 g kalkonbacon
  • Extra virgin olivolja
  • ½ gul lök
  • 150 g champinjoner
  • 1 tsk paprika
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde, 8 %
  • 250 g fläskfilé
  • 50 g kycklingkorv
  • Ev maizena
  • Ev färska örter
  • 250 g blomkålsris

Så gör du

  • Skär bacon i små bitar och stek i olja i en stor kastrull. Hacka lök fint och skär champinjoner i kvartar och stek med.
  • Tillsätt paprika, ½ tsk salt, lite peppar, krossade tomater, tomatpuré, vatten och matlagningsgrädde. Låt såsen sjuda.
  • Skär fläskfilén i 1½ cm tjocka bitar. Tryck till dem lite med handen. Bryn i en varm stekpanna med lite olja. Krydda med salt och peppar och lägg i grytan tillsammans med korvarna. Låt sjuda i 10 min.
  • Red såsen med lite maizena utrörd i kallt vatten om du tycker att den är för tunn.
  • Pynta ev med lite färska örter, och servera med färdigköpt eller hemgjort blomkålsris.

LÄS OCKSA: Blomkålspizza – 4 goda recept

TIPS! Rätten kan också serveras med ett mos av potatis och selleri.