Fläskfilégryta med kalkonbacon och blomkålsris

45 minuter
508 kcal

Testa en klassisk fläskfilégryta i en god och lätt variant med kalkonbacon och blomkålsris.

Fläskfilégryta med kalkonbacon och blomkålsris

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Fläskfilégryta med kalkonbacon och blomkålsris , 4 personer:

  • 60 g kalkonbacon
  • Extra virgin olivolja
  • ½ gul lök
  • 150 g champinjoner
  • 1 tsk paprika
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde, 8 %
  • 250 g fläskfilé
  • 50 g kycklingkorv
  • Ev maizena
  • Ev färska örter
  • 250 g blomkålsris

Så gör du

  • Skär bacon i små bitar och stek i olja i en stor kastrull. Hacka lök fint och skär champinjoner i kvartar och stek med.
  • Tillsätt paprika, ½ tsk salt, lite peppar, krossade tomater, tomatpuré, vatten och matlagningsgrädde. Låt såsen sjuda.
  • Skär fläskfilén i 1½ cm tjocka bitar. Tryck till dem lite med handen. Bryn i en varm stekpanna med lite olja. Krydda med salt och peppar och lägg i grytan tillsammans med korvarna. Låt sjuda i 10 min.
  • Red såsen med lite maizena utrörd i kallt vatten om du tycker att den är för tunn.
  • Pynta ev med lite färska örter, och servera med färdigköpt eller hemgjort blomkålsris.

LÄS OCKSA: Blomkålspizza – 4 goda recept

TIPS! Rätten kan också serveras med ett mos av potatis och selleri.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background