Fläskfilégryta med kalkonbacon och blomkålsris , 4 personer:
60
g
kalkonbacon
Extra virgin olivolja
½
gul lök
150
g
champinjoner
1
tsk
paprika
Havssalt
Svartpeppar, nymalen
½
burk
krossade tomater
1
msk
tomatpuré
1
dl
vatten
1
dl
matlagningsgrädde, 8 %
250
g
fläskfilé
50
g
kycklingkorv
Ev maizena
Ev färska örter
250
g
blomkålsris
Så gör du
Skär bacon i små bitar och stek i olja i en stor kastrull. Hacka lök fint och skär champinjoner i kvartar och stek med.
Tillsätt paprika, ½ tsk salt, lite peppar, krossade tomater, tomatpuré, vatten och matlagningsgrädde. Låt såsen sjuda.
Skär fläskfilén i 1½ cm tjocka bitar. Tryck till dem lite med handen. Bryn i en varm stekpanna med lite olja. Krydda med salt och peppar och lägg i grytan tillsammans med korvarna. Låt sjuda i 10 min.
Red såsen med lite maizena utrörd i kallt vatten om du tycker att den är för tunn.
Pynta ev med lite färska örter, och servera med färdigköpt eller hemgjort blomkålsris.