7 sätt att äta MER SPENAT
I smoothies: Släng 1-2 nävar spenatblad i mixern. Om du använder frysta spenatbollar behöver du inte tillsätta isbitar.
I pannkakor: Mixa pannkakssmeten och tillsätt en näve spenat i mixern.
I sallader: Använd spenatblad i dina sallader som ett hälsosamt alternativ till isbergssallad.
I risotto: Rör ner spenatblad i den färdiga risotton precis innan servering tillsammans med parmesanost och eventuellt rostad svamp.
I omeletter: Stek spenaten i en panna tills den "sjunker ihop", häll sedan över äggsmeten och stek tills den stannat.
I fiskrätter. Lägg ett lager av tinad, avrunnen spenat i en laxlasagne, rulla in spenat i rödspättefiléer eller använd den som en nyttig bas till din ugnsbakta torsk.
I bröd och frallor. Tillsätt finhackad spenat – antingen färska blad eller tinad och urvattnad – i degskålen tillsammans med övriga ingredienser.