Lammköttbullar i ugn med grönsallad, matvete och fetaost

30 minuter
573 kcal

Recept på köttbullar av lammfärs som serveras med en god matvetessallad med fetaost och spenat. Rik på kostfibrer och protein. Lamm kan bytas ut mot fläskkött eller kyckling om du föredrar det.

köttbullar och sallad

LAMMKÖTTBULLAR – som passar perfekt till både lunch och middag och med en mängd olika tillbehör.

© wichmann+bendtsen

Lammköttbullar i ugn med grönsallad, matvete och fetaost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Lammköttbullar:

  • ½ gul lök
  • ¼ knippa persilja
  • ¼ knippa mynta
  • 1 fett vitlöksklyftor
  • 200 g lammfärs
  • 1 msk grekisk yoghurt eller kvarg
  • ½ tsk havssalt
  • ¼ tsk svartpeppar, nymalen
  • ½ tsk spiskummin

Sallad med matvete och fetaost:

  • 50 g matvete
  • salladslökar
  • ½ gurka
  • 1 bladselleristjälkar
  • ½ grön paprika
  • ¼ knippa mynta
  • ¼ knippa bredbladig persilja
  • ½ burk kikärter
  • 50 g spenat
  • 75 g smulad fetaost
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Värm ugnen till 200 gr.
  • Börja med köttbullarna. Finhacka lök och örter och pressa vitlöken. Blanda med alla övriga ingredienser till färsen och forma 12 små skivor. Lägg i en ugnsfast form och grädda i 20 min. Häll av eventuellt överflödigt vatten under gräddningen.
  • Koka matvetet enligt anvisningarna på paketet. Låt svalna.
  • Finhacka salladslök, gurka, selleri och örter. Blanda med korngryn och övriga ingredienser till salladen.

TIPS Lammköttbullarna är också goda till ugnsbakade rotfrukter eller som fyllning i pitabröd.