Grönsakspasta med spenat och bakad lax

30 minuter
344 kcal

Laga den här läckra rätten med grönsaksspagetti av squash med spenatpesto och bakad lax och bli på härligt sommarhumör på direkten!

Grönsaksspagetti med spenat, sparris och bakad lax

Grönsakspasta med spenat och bakad lax

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ squash
  • 6 rädisor
  • 8 sparrisar

Pesto

  • 100 g spenat
  • 22 g mandlar
  • 20 g parmesanost, riven
  • ½ tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk olivolja
  • Ev 1 msk vatten
  • Saft och skal från ½ ekocitron

Lax

  • 2 laxkotletter
  • 1 tsk nigellafrön (eller sesamfrön)
  • Havssalt och nymalen peppar
  • Saft och skal från ¼ ekolime
  • Bladspenat och groddar

Så här gör du

  • Skär alla grönsaker i tunna strimlor på ett mandolinjärn.
    Har du inget sådant järn kan du använda en potatisskalare.
  • Pesto Rosta mandlarna i en panna i 4 minuter. Låt dem svalna och lägg sedan i en mixer ihop med övriga ingredienser. Mixa tills peston har rätt konsistens.
  • Lax Pressa lime och strö nigellafrön över laxen.
    Ugnsbaka i 175 grader varmluft i 15 minuter.

LÄS OCKSA: Lax i ugn –stekguide och 15 goda recept