Grönsaksspagetti med spenat, sparris och bakad lax

Grönsakspasta med spenat och bakad lax

Laga den här läckra rätten med grönsaksspagetti av squash med spenatpesto och bakad lax och bli på härligt sommarhumör på direkten!

6 april 2016 av Michelle Kristensen

Grönsakspasta med spenat och bakad lax

2 personer

½ squash
6 rädisor
8 sparrisar

Byt ut pastan mot squashpasta och gå ner 1 kg i månaden!

Pesto
100 g spenat
22 g mandlar
20 g parmesanost, riven
½ tsk salt
1 vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
Ev 1 msk vatten
Saft och skal från ½ ekocitron

Lax
2 laxkotletter
1 tsk nigellafrön (eller sesamfrön)
Havssalt och nymalen peppar
Saft och skal från ¼ ekolime
Bladspenat och groddar

Så lagar du grönsaksspagetti med bakad lax

  • Skär alla grönsaker i tunna strimlor på ett mandolinjärn.
    Har du inget sådant järn kan du använda en potatisskalare.
  • Pesto Rosta mandlarna i en panna i 4 minuter. Låt dem svalna och lägg sedan i en mixer ihop med övriga ingredienser. Mixa tills peston har rätt konsistens.
  • Lax Pressa lime och strö nigellafrön över laxen.
    Ugnsbaka i 175 grader varmluft i 15 minuter.


Näringsinnehåll i grönsaksspagetti och bakad lax per person
Energi: 344 kcal 
Protein: 27,5 g
Fett: 22,5 g
Kolhydrater: 10,5 g
Kostfiber: 3,4 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar