Grönsakspasta med spenat och bakad lax

30 minuter
414 kcal

Laga den här läckra rätten med grönsaksspagetti av squash med spenatpesto och bakad lax och bli på härligt sommarhumör på direkten!

Grönsaksspagetti med spenat, sparris och bakad lax

Grönsakspasta med spenat och bakad lax

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Grönsakspasta:

  • 1 squash, liten
  • 6 rädisor
  • 8 sparrisar

Pesto

  • 2 näve spenat
  • 22 g mandlar
  • 20 g parmesanost, riven
  • ½ tsk salt
  • 1 fett vitlök
  • 1 tsk extra jungfruolja
  • ½ ekocitron, saft och skal

Lax:

  • 2 laxfiléer à 150 g
  • 1 tsk nigellafrön eller sesamfrön
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • ¼ ekolime, saft och skal
  • Bladspenat och groddar

Till servering:

  • 2 näve spenat, små
  • 2 näve alfalfagroddar eller böngroddar

Så gör du

  • Droppa lime över laxfiléerna och krydda med salt, peppar och nigellafrön. Baka i ugnen i 175 °C i 15 min.
  • Skär squash, rädisor och sparris i tunna strimlor på ett mandolinjärn eller med en potatisskalare. Ställ åt sidan.
  • Rosta mandlarna i en torr stekpanna. Mixa dem och övriga ingredienser till peston, tills den har rätt konsistens. Tillsätt ev en aning vatten i peston.
  • Blanda grönsakspastan med spenatpesto, spara ev lite till serveringen.
  • Lägg upp laxen med spenat och groddar. Servera med pastan och ev pesto.

LÄS OCKSA: Lax i ugn –stekguide och 15 goda recept

TIPS! Har du inte färsk spenat hemma går det lika bra att göra pesto på upptinade ärter.