Proteinfrallor med keso, spenat, ägg och frön

45 minuter
272 kcal

Genialiska frallor helt utan mjöl, men med keso som ger frallorna en surdegsliknande smak. Bröden kan också användas som hamburgerbröd.

Lunchfrallor

FRALLOR UTAN MJÖL – Förvara dem i kylen där de håller sig i 4–5 dagar. Du kan också frysa in dem.

© wichmann+bendtsen

Proteinfrallor med keso, spenat, ägg och frön

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 stycken

  • 11 g spenat
  • 66 g finvalsade havregryn
  • 66 g keso
  • ¾ ägg
  • ¼ msk akaciahonung
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ¼ tsk bakpulver
  • ½ tsk havssalt
  • 3⅓ g chiafrön
  • 17 g blandade frön

Så här gör du

  • Hacka spenat fint.
  • Mixa alla ingredienser utom spenat och frön.
  • Rör sedan ner spenat, chiafrön och de blandade fröna i degen. Låt vila i 5 min.
  • Värm ugnen till 180 grader varmluft.
  • Använd två skedar för att forma 9 frallor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i 28 min, eller till frallorna är gyllene. Låt dem vila minst 10 min innan servering.

TIPS Prova gärna frallorna med färskost och bär på toppen. Det smakar suuuupergott!

TIPS Du kan enkelt använda grekisk yoghurt eller naturell yoghurt i stället för keso.