Quinoaskål med kyckling, avokado & tomat

30 minuter
567 kcal

Sallad med quinoa, kyckling, avokado och tomat, som är fylld av proteiner – en perfekt måltid för dig som tränar!

Skål med quinoa, kyckling, avokado och tomat

Quinoaskål med kyckling, avokado & tomat

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 msk akaciahonung
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 fett vitlök
  • ½ tsk paprika
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 dl quinoa
  • 125 g spenat
  • 100 g sparris
  • 10 körsbärstomater
  • 1 avokado
  • 1 lime, saften
  • 1 näve koriander

Ingefärsdressing:

  • 20 g ingefära
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk akaciahonung
  • 1 lime, saften
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald

Så gjör du

  • Rör ihop honung, senap, pressad vitlök, paprika, salt och peppar i en skål. Lägg i kycklingfiléerna och vänd dem i marinaden. Ställ kallt i 30 min.
  • Koka quinoa.
  • Stek kycklingfiléerna i en panna på mediumvärme, till de är genomstekta. Skär dem sedan i skivor.
  • Fördela spenat och quinoa i två skålar. Blanchera sparrisen lätt, dela dem på längden och lägg upp i de två skålarna.
  • Toppa med tomatklyftor, avokadoskivor, limesaft, grovhackad koriander och kyckling.
  • Hacka ingefäran ultrafint och rör ihop den med de övriga ingredienserna till ingefärsdressingen. Ringla 1 msk över varje skål.

Avokado - se hur mycket du kan äta av den feta frukten