Vit fisk med spenat och sparrisbroccoli
2 personer
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 5 minuter
Tillagningstid: 25 minuter
Tid totalt: 30 minuter
INGREDIENSER
300 g små potatisar
Kallpressad rapsolja
Havssalt
Malen svartpeppar
100 g spenat
2 bergtungafiléer eller 4 rödspättafiléer
200 g sparrisbroccoli, alternativt broccoli
1 näve vattenkrasse
1 näve ärtskott
Lime
Så lagar du vit fisk med grönt
- Skrubba potatisen och dela dem i fyra delar.
- Blanda med kallpressad rapsolja, tillsammans med salt och peppar, i en skål eller plastpåse.
- Lägg upp på bakplåtspapper på en bakplåt och baka dem i 200 grader i 25 minuter.
- Skölj och slunga spenaten ren och torr, lägg den i en gryta med 1 msk rapsolja och låt den reduceras.
- Sila den och pressa den lätt så att saften rinner ut.
- Fördela spenaten på fisken och gör en rulle.
- Baka i ugnen i 200 grader i 8-10 minuter, beroende på filéernas tjockhet.
- Gör i ordning broccolin.
- Koka upp lite vatten tillsammans med salt och rapsolja, lägg i broccolin och låt den koka i 1 till 2 minuter. Häll av vattnet.
- Gör i ordning vattenkrassen och ärtskotten.
- Blanda potatisen med vattenkrassen.
- Lägg upp fisken med broccoli, potatis och ärtskott och en skvätt limesaft.
Näringsinnehåll i vit fisk per portion
Energi: 471 kcal
Protein: 38,2 g
Fett: 10 g
Kolhydrat: 61 g
Kostfiber: 8,3 g