Tallrik med fisk och sallad.
© wichmann+bendtsen

Vit fisk med grönt

Den här fisken är supernyttig och välsmakande – och så tar den bara 30 minuter att laga. Här är receptet.

22 juli 2016 av Anne Larsen & Martin Kreutzer

Vit fisk med spenat och sparrisbroccoli

2 personer

300 g små potatisar
Kallpressad rapsolja
Havssalt
Malen svartpeppar
100 g spenat
2 bergtungafiléer eller 4 rödspättafiléer
200 g sparrisbroccoli, alternativt broccoli
En näve vattenkrasse
En näve ärtskott
Lime

Så lagar du vit fisk med grönt

  • Skrubba potatisen och dela dem i fyra delar. 
  • Blanda med kallpressad rapsolja, tillsammans med salt och peppar, i en skål eller plastpåse.
  • Lägg upp på bakplåtspapper på en bakplåt och baka dem i 200 grader i 25 minuter. 
  • Skölj och slunga spenaten ren och torr, lägg den i en gryta med 1 msk rapsolja och låt den reduceras. 
  • Sila den och pressa den lätt så att saften rinner ut.
  • Fördela spenaten på fisken och gör en rulle. 
  • Baka i ugnen i 200 grader i 8-10 minuter, beroende på filéernas tjockhet. 
  • Gör i ordning broccolin. 
  • Koka upp lite vatten tillsammans med salt och rapsolja, lägg i broccolin och låt den koka i 1 till 2 minuter. Häll av vattnet.
  • Gör i ordning vattenkrassen och ärtskotten. 
  • Blanda potatisen med vattenkrassen. 
  • Lägg upp fisken med broccoli, potatis och ärtskott och en skvätt limesaft.
Näringsinnehåll i vit fisk per portion
Energi: 471 kcal
Protein: 38,2 g
Fett: 10 g
Kolhydrater: 61 g
Kostfiber: 8,3 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar