Vit fisk med grönt

30 minuter
471 kcal

Den här fisken är supernyttig och välsmakande – och så tar den bara 30 minuter att laga. Här är receptet.

Tallrik med fisk och sallad.

Vit fisk med spenat och sparrisbroccoli

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 300 g små potatisar
  • Kallpressad rapsolja
  • Havssalt
  • Malen svartpeppar
  • 100 g spenat
  • 2 bergtungafiléer eller 4 rödspättafiléer
  • 200 g sparrisbroccoli, alternativt broccoli
  • 1 näve vattenkrasse
  • 1 näve ärtskott
  • Lime

Så lagar du vit fisk med grönt

  • Skrubba potatisen och dela dem i fyra delar.

  • Blanda med kallpressad rapsolja, tillsammans med salt och peppar, i en skål eller plastpåse.

  • Lägg upp på bakplåtspapper på en bakplåt och baka dem i 200 grader i 25 minuter.

  • Skölj och slunga spenaten ren och torr, lägg den i en gryta med 1 msk rapsolja och låt den reduceras.

  • Sila den och pressa den lätt så att saften rinner ut.

  • Fördela spenaten på fisken och gör en rulle.

  • Baka i ugnen i 200 grader i 8-10 minuter, beroende på filéernas tjockhet.

  • Gör i ordning broccolin.

  • Koka upp lite vatten tillsammans med salt och rapsolja, lägg i broccolin och låt den koka i 1 till 2 minuter. Häll av vattnet.

  • Gör i ordning vattenkrassen och ärtskotten.

  • Blanda potatisen med vattenkrassen.

  • Lägg upp fisken med broccoli, potatis och ärtskott och en skvätt limesaft.


Newsletter background