Spenatsallad med getost

Spenatsallad med getost

Laga den här spröda salladen med krämig getost, edamamebönor och spröda polkabetor.

6 april 2016 av Michelle Kristensen

Spenatsallad med bakad getost

2 personer

80 g getost i rulle
1 tsk chiliflingor
100 g edamamebönor (frysta, upptinade)
1 näve salladsblad
100 g bladspenat
1 polkagrisrödbeta
1 rödlök
1 tsk olivolja
10 valnötter
1 tsk agavesirap
Dressing
1 tsk olivolja
1 msk vit balsamicovinäger
1 stor tsk senap
1 nypa stevia
1 msk vatten
Topping
Skogssyra eller rödbetsskott (eller citronmeliss och färsk timjan)

Så lagar du spenatsallad

  • Skär osten i skivor, strö chiliflingor över och baka i ugnen i 175 grader
    i 7–10 minuter.
  • Strimla löken tunt och stek på svag värme i lite olivolja, tills de blir mjuka.
  • Skär polkagrisrödbetan i tunna skivor och rosta valnötterna i agavesirap i en panna i 4 minuter.
  • Lägg upp allt på två tallrikar. Skaka ihop dressingen och häll ut den över salladen och getosten.

Näringsinnehåll i spenatsallad per person
Energi: 384 kcal
Protein: 16 g
Fett: 24,5 g
Kolhydrater: 24,5 g
Kostfiber: 5,5 g

 

 

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar