Spenatsallad med getost

25 minuter
437 kcal

Laga den här spröda salladen med krämig getost, edamamebönor och spröda polkabetor.

Spenatsallad med getost

Spenatsallad med bakad getost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 80 g getost i rulle
  • 1 tsk chiliflingor
  • 100 g edamamebönor (frysta, upptinade)
  • 1 näve salladsblad
  • 100 g bladspenat
  • 1 polkagrisrödbeta
  • 1 rödlök
  • 1 tsk olivolja
  • 10 valnötter
  • 1 tsk agavesirap

Dressing

  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk vit balsamicovinäger
  • 1 tsk senap
  • 1 tsk akaciahonung
  • 1 msk vatten

Topping

  • Skogssyra eller rödbetsskott (eller citronmeliss och färsk timjan)

Så lagar du spenatsallad

  • Skär osten i skivor, strö chiliflingor över och baka i ugnen i 175 grader

i 7–10 minuter.

  • Strimla löken tunt och stek på svag värme i lite olivolja, tills de blir mjuka.
  • Skär polkagrisrödbetan i tunna skivor och rosta valnötterna i agavesirap i en panna i 4 minuter.
  • Lägg upp allt på två tallrikar. Skaka ihop dressingen och häll ut den över salladen och getosten.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background