Spenatsallad med getost

25 minuter
384 kcal

Laga den här spröda salladen med krämig getost, edamamebönor och spröda polkabetor.

Spenatsallad med getost

Spenatsallad med bakad getost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 80 g getost i rulle
  • 1 tsk chiliflingor
  • 100 g edamamebönor (frysta, upptinade)
  • 1 näve salladsblad
  • 100 g bladspenat
  • 1 polkagrisrödbeta
  • 1 rödlök
  • 1 tsk olivolja
  • 10 valnötter
  • 1 tsk agavesirap

Dressing

  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk vit balsamicovinäger
  • 1 tsk senap
  • 1 nypa stevia
  • 1 msk vatten

Topping

  • Skogssyra eller rödbetsskott (eller citronmeliss och färsk timjan)

Så lagar du spenatsallad

  • Skär osten i skivor, strö chiliflingor över och baka i ugnen i 175 grader
    i 7–10 minuter.
  • Strimla löken tunt och stek på svag värme i lite olivolja, tills de blir mjuka.
  • Skär polkagrisrödbetan i tunna skivor och rosta valnötterna i agavesirap i en panna i 4 minuter.
  • Lägg upp allt på två tallrikar. Skaka ihop dressingen och häll ut den över salladen och getosten.