Spenatsallad med getost

25 minuter
437 kcal

Laga den här spröda salladen med krämig getost, edamamebönor och spröda polkabetor.

Spenatsallad med getost

Spenatsallad med bakad getost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 80 g getost i rulle
  • 1 tsk chiliflingor
  • 100 g edamamebönor (frysta, upptinade)
  • 1 näve salladsblad
  • 100 g bladspenat
  • 1 polkagrisrödbeta
  • 1 rödlök
  • 1 tsk olivolja
  • 10 valnötter
  • 1 tsk agavesirap

Dressing

  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk vit balsamicovinäger
  • 1 tsk senap
  • 1 tsk akaciahonung
  • 1 msk vatten

Topping

  • Skogssyra eller rödbetsskott (eller citronmeliss och färsk timjan)

Så lagar du spenatsallad

  • Skär osten i skivor, strö chiliflingor över och baka i ugnen i 175 grader

i 7–10 minuter.

  • Strimla löken tunt och stek på svag värme i lite olivolja, tills de blir mjuka.
  • Skär polkagrisrödbetan i tunna skivor och rosta valnötterna i agavesirap i en panna i 4 minuter.
  • Lägg upp allt på två tallrikar. Skaka ihop dressingen och häll ut den över salladen och getosten.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background