Omelett med spenat

15 minuter
243 kcal

På bara en kvart kan du fixa en nyttig och mättande frukost i form av den här goda spenatomeletten med tomater och paprika.

Tallriken med omelett, spenat, tomat och paprika

GOD MORGON! Med den här spenatomeletten i magen får du både en nyttig och mättande start på dagen.

© wichmann+bendtsen

Omelett med spenat och tomater

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 4 stora ägg
  • 4 msk lättmjölk
  • 4 näve spenat
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 2 tsk Svartpeppar, nymalen
  • 1 röd paprika
  • 2 näve körsbärstomater

Så gör du

  • Vispa ihop ägg och mjölk.
  • Hacka hälften av spenaten och lägg den i äggsmeten tillsammans med salt och peppar.
  • Värm oljan i en liten stekpanna.
  • Häll äggmassan i stekpannan och låt det stelna utan att röra i den under tiden.
  • När äggmassan börjar att stelna viks den och steks färdigt.
  • Servera omeletten varm med spenat, skivad paprika och halva körsbärstomater.

TIPS! Om du gillar svamp – stek champinjoner i skivor innan du häller över spenat­äggmassan.