11 tips på en nyttig lunch

Du behöver inte lägga massor av tid på att laga en läcker och sund lunch. Vi har samlat 11 tips på en snabb, enkel och nyttig lunch, som ger massor av energi.

Nyttig lunch – kycklingspett, spegelägg och grönsaker på tallrik

NYTTIG LUNCH Det behöver inte vara svårt eller tidskrävande att laga en sund lunch, som ger dig energi för hela eftermiddagen.

Lunchen är ofta den måltid på dagen som bjuder på flest utmaningar. Vi vill gärna äta en nyttig lunch, men glömmer att förbereda den kvällen innan eller på morgonen, och då går det snett. Plötsligt har vi bråttom och då ryker alla goda intentioner om en nyttig lunch till förmån för något snabbt från macken eller snabbmatstället.

Och även om det kan vara frestande att stöka över lunchen med ett par korvar eller en vit baguette med fyllning, så är det varken en näringsrik eller nyttig lunch. Efter ett part immar kurrar magen igen, vi saknar energi och så slutar det med att vi går och småäter sötsaker hela eftermiddagen.

Så får du i dig en nyttig lunch när du har bråttom

Lyckligtvis behöver det varken vara svårt eller tidskrävande att laga en nyttig lunch, som både är snabb och enkel att äta, och som ger energi ill en krävande eftermiddag. Visste du t ex att en banan och en bit rågbröd är en perfekt måltid när du är på språng? Eller att en leverpastejsmacka är ett bra val när det ska gå snabbt?

Har du lite mer tid kan du utgå från följande punkter när du ska fixa en matlåda. En nyttig lunch består nämligen av:

  • Grova grönsaker – gärna från kålgenren
  • Proteinrikt tillbehör som t ex fisk eller kyckling
  • En sund fettkälla som t ex avokado
  • Lidt fuldkornsbrød kan også være en del af en sund frokost

Om du sätter ihop din matlåda på det viset kan du vara säker på att få i dig en nyttig lunch, där du både blir mätt och tillfredsställer smaklökarna, så du inte faller i socker- och fettfällan på eftermiddagen.

Matlåde-idéer – nyttiga, enkla recept och tips

Bästa tipsen för en nyttig lunch

Här under har vi samlat de bästa lunchförslagen, så du kan få i dig något gott och snabbt i farten utan att kompromissa med din hälsa. Botanisera bland nedanstående tips och få inspiration till nya, läckra luncher och hur du sätter ihop en nyttig och enkel lunch, som ger massor av energi även efter klockan 12.

Hitta fler recept till lunchlådan här