Enkel och nyttig chokladkaka

50 minuter
137 kcal

En god chokladkaka är aldrig fel. Därför får du här I FORMs recept på en läcker, smaskig chokladkaka – i en liiite nyttigare version.

SÖTA SAKER: CHOKLADKAKA - som smakar fantastiskt!

© wichmann+bendtsen

Enkel och nyttig chokladkaka

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 bitar

  • ¼ banan
  • ägg
  • 16 g dadlar
  • 16 g mandelmjöl
  • 4 g kakao
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ tsk bakpulver
  • ¼ krm havssalt

Topping:

  • 16 g dadlar
  • ¼ msk kakao
  • ¼ dl vatten
  • Färska bär

Så gör du

  • Värm ugnen till 180 grader.
  • Mixa banan, ägg och dadlar och vänd med de torra ingredienserna. Häll i en ugnsfast form (14 x 24 cm).
  • Baka i 30 min. Låt kakan svalna.
  • Gör toppingen genom att mixa dadlar, kakao och blanda ihop. Bred på den svala kakan och servera med färska bär.

Läs mer om nyttiga kakor.

TIPS! Vill du spara in på kalorierna ytterligare, kan du skippa toppingen. Kakan är riktigt god även utan den.

TIPS! Du får snyggare snitt om du doppar kniven i varmt vatten mellan varje bit du skär.