Rödbets-chokladkaka med rödbetsglasyr

45 minuter
298 kcal

Choklad och rotfrukter låter kanske som en märklig kombination – men prova vår rödbets-chokladkaka. Den är full av smak och en riktig fröjd för ögat. Testa den idag!

Rödbets-chokladkaka med rosa rödbetsglasyr

FÄRGGLATT PÅ TALLRIKEN med en läcker rödbets-chokladkaka!

© Skovdal Nordic

Rödbets-chokladkaka med rödbetsglasyr

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 stycken

  • 40 g rödbetor
  • ¼ dl extra virgin olivolja
  • 40 g mörkt muscovadosocker, alternativt brun farin
  • ½ ägg
  • 30 g vetemjöl
  • ¼ tsk bakpulver
  • ¼ msk kakao
  • 16 g grekisk yoghurt 2 %

Topping:

  • 26 g florsocker
  • Rödbetssaft
  • Frystorkade bär

Så gör du

  • Värm ugnen till 200 grader. Skala och riv rödbetor fint. Spara överbliven saft.
  • Vispa olja och socker till en kräm, och vispa ner äggen, ett åt gången, till en luftig och skummande konsistens.
  • Rör i riven rödbeta och sikta ner vetemjöl, bakpulver och kakao.
  • Lägg ner yoghurten i smeten, och rör ihop.
  • Klä en form, cirka 20 x 25 cm, med bakplåtspapper och häll ner smeten. Baka kakan i cirka 30 minuter.
  • Låt kakan svalna och pynta med glasyr gjord av florsocker och saften från de rivna rödbetorna. Riv ev. extra rödbetor och tryck ut saften om du vill ha glasyren mer rosa. Pynta med frystorkade bär.

Läs också: Enkel och nyttig chokladkaka

TIPS! Kakan håller sig färsk länge, men kan med fördel även frysas. Har du inte rödbetor hemma kan du baka den med morot eller squash.