Saftig kanelkaka

1 timme
148 kcal

På jakt efter en saftig och god kaka? Testa den här med kanel, filmjölk och ägg. Vi har hällt på en frosting på toppen, men den kan du ersätta med vilken glasyr du vill, kanske med kaffesmak, om du tycker om det.

Kanelkaka, recept

KANELKAKA – Vi har använt filmjölk, men kakan kan bakas med andra mjölkprodukter.

© wichmann+bendtsen

Saftig kanelkaka med filmjölk och ägg

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 kaka / 18 bitar

  • 400 g dadler
  • 1 dl olja
  • 6 dl filmjölk
  • 4 ägg
  • 4 msk kanel
  • 3 tsk bikarbonat
  • 400 g vetemjöl

Frosting:

  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl kaffegrädde

Så gör du

  • Mixa ihop dadlar, olja och filmjölk.
  • Vispa äggen i en annan skål, häll i filmjölksblandningen och vispa ihop allt.
  • Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ihop allt med en slickepott.
  • Häll degen i en långpanna (ca 20 x 30 cm) med bakplåtspapper.
  • Värm ugnen till 180 grader och grädda kakan i 35 min.
  • Hacka chokladen. Värm kaffegrädde till strax under kokpunkten och häll den över chokladen. Vänd ihop det tills chokladen är smält och ställ i kylen.
  • Bred frosting på den avsvalnade kakan.

TIPS! Kakan kan frysas. Men gör det utan frosting på toppen isåfall.

TIPS! Har du en ugn som blir väldigt varmt kan du ev lägga lite aluminiumfolie under sista halvan av baktiden.

TIPS! Gillar du smaken av kaffe kan du ersätta lite av kaffegrädden med en skvätt starkt kaffe.