Världens bästa veganska brownie

40 minuter
313 kcal

En brownie blir alltid en succé, och om du vill ha ett recept på en vegansk version så får du det här.

Brownies på ett vitt fat med hackade jordnötter

BROWNIES – här har vi gett den veganska brownien en krämig jordnötssmörstopping.

© wichmann+bendtsen

Världens bästa veganska brownie

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • 50 g dadlar
  • 4 g veganskt smör
  • ⅓ dl havredryck
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ tsk havssalt
  • ½ msk kakao
  • 8⅓ g mörk choklad, 70 %
  • ¼ dl vetemjöl

Topping:

  • ⅔ msk krämigt jordnötssmör
  • ⅓ msk jordnötter

Så gör du

  • Kärna ur dadlarna. Smält smöret. Mixa dadlarna, havredryck, smör, vaniljpulver, salt och kakao till en jämn smet. Hacka choklad grovt och vänd sedan ner chokladen i smeten.
  • Häll smeten i en form (18 x 18 cm), och baka brownien vid 200 grader i 30 min. Håll koll på den under tiden. Brownien är färdig när den är fast i mitten, och det fortfarande hänger lite kaksmet kvar när du sticker ner en gaffel i den.
  • Låt kakan svalna innan du tar ut den ur formen. Toppa brownien med jordnötssmör och grovhackade jordnötter.

Hur bakar jag en vegansk chokladkaka?

TIPS! Strö ev lite salt på toppen. Salt? Ja, det är supergott!


Newsletter background