Chokladmuffins med citruskräm och björnbär

30 minuter
259 kcal

Va? Sötsaker med blomkål?!?! Innan du fnyser och scrollar vidare så ge receptet en chans, för det ÄR faktiskt möjligt att baka chokladmuffins med blomkål. De är inte bara nyttiga utan smakar också väldigt, väldigt gott!

Chokladmuffins med citruskräm och björnbär

Chokladmuffins med citruskräm och björnbär

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

Smet:

  • ½ dl fullkornsrismjöl
  • ¼ tsk bakpulver
  • ¼ tsk bikarbonat
  • ¼ tsk salt
  • dl kakao
  • 10 g choklad, 85 %
  • dl kokossocker
  • ½ msk agavesirap
  • ¼ vaniljstång
  • ½ ägg
  • ¼ dl kokosolja, smält
  • ¼ blomkålshuvud
  • ¼ dl mjölk

Citruskräm:

  • 16 g cashewnötter – blötlagda i minst 3 timmar
  • ¼ dl mjölk
  • ½ tsk agavesirap
  • Skal av ¼ ekocitron
  • ¼ dl skyr

Topping:

  • 20 björnbär
  • Ev färsk mynta

Så gör du

  • Mixa blomkålen fint och rör ihop smeten i en skål.
  • Lägg i muffinsformar och grädda i ugnen i 175 grader i 20–25 minuter.
  • Låt muffinsen svalna och blanda under tiden citruskrämen till en jämn konsistens.
  • Smörj krämen på muffinsen och toppa med bär.