Glas med juice

Flytande vitaminbomb - 20 nyttiga juice-recept

Gör din egen superjuice

Att dricka färskpressad juice är ett perfekt sätt att tanka kroppen full med både vätska och hälsosamma näringsämnen. Testa I FORMs superjuicer som du fixar helt själv.

15 november 2017
När du gör juicen själv är det viktigt att du förarbetar råvarorna snabbt och dricker juicen direkt för att få i dig så mycket nyttigt som möjligt. När ytan på frukter och grönsaker skadats tappar de en stor del antioxidanter vilket försämrar juicens näringsmässiga kvaliteter.
Förutom massor av immunförsvarsstärkande antioxidanter är juicen fylld med uppiggande kolhydrater, ofta av den långsamma sorten som ger långvarig energi.

Med en 3 dagar lång juicekur kan du se fram emot att gå ner i vikt, få en energiboost och starkare immunförsvar

Använd rätt redskap

Råsaftcentrifugen utnyttjar råvarorna fullt ut eftersom alla skal och kärnhus också pressas med, men du kan också använda en mixer. Båda lösningarna betyder att juicen blir supernyttig och kan ersätta huvudparten av din dagliga dos frukt och grönt. Helt enkelt eftersom flera av de immunstärkande ämnena, flavonoiderna, frigörs först efter en tur i råsaftcentrifugen.
Om du bara pressar ur saften med en citruspress går du miste om massor av fibrer och får mycket färre vitaminer och flavonoider. Många av de nyttigaste växtämnena och fibrerna sitter nämligen i fruktens fasta delar.

20 superjuicer

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar