Gör din egen superjuice

Att dricka färskpressad juice är ett perfekt sätt att tanka kroppen full med både vätska och hälsosamma näringsämnen. Testa I FORMs superjuicer som du fixar helt själv.

Glas med juice

SUPERJUICE – flytande vitaminbomb - 20 nyttiga juice-recept

Älskar du flytande vitaminer och mineraler, kan du glädjas åt att ett glas mustig juice är ett smart sätt att komma upp i den rekommenderade dagsdosen. Allt du behöver är färska råvaror, en juicepress och de här supernyttiga juicerecepten. Juicepressen utnyttjar råvarorna fullt ut, eftersom både skal och innanmäte pressas med, men du kan öven försöka med en mixer. Bägge lösningarna innebär att juicen blir supernyttig och kan ersätta merparten av din dagliga dos frukt och grönt. Helt enkelt för att alla de ämnen som stärker immunförsvaret, flavonoiderna, frigörs i juicepressen.

Med en 3-dagars juicekur kan du se fram emot att gå ner i vikt, få en energiboost och starkare immunförsvar.

Därför ska du göra din egen juice

Om du pressar juice i en vanlig citruspress går du miste om de flesta fibrerna och även mycket av både vitaminer och flavonoider. Många av de nyttigaste växtämnena och fibrerna sitter nämligen i fruktens fasta delar. När du själv gör juice är det viktigt att du gör i ordning råvarorna snabbt och dricker juicen direkt efter för att få så många hälsofördelar som möjligt. När du skär genom ytan på en frukt eller grönsak förlorar den snabbt en del av antioxidanterna, och det försämrar juicens näringsmässiga egenskaper. Förutom massor av antioxidanter som stärker immunförsvaret är juicen fylld med uppiggande kolhydrater, mestadels av den långsamma typen som ger långvarig energi.

LÄS OCKSÅ: Så gör du ingefärsshots

20 läckra juicerecept