Juice med ärter och basilika

Tar hand om hjärtat och ger dig rikliga mängder med viktigt järn.

1 januari 2010 av I FORM

1 person

100 g ärter eller sockerärter
2 stjälkar blekselleri
2 tomater
1/2–1 vitlöksklyfta
10 basilikablad
1 tsk olivolja

Tillagning

Skölj grönsakerna och lägg ärter, blekselleri och tomater i råsaftcentrifugen. Mixa vitlök med basilika och olja. Häll juicen i ett glas och ringla över vitlöks- och basilikaoljan i en cirkel. Lägg ev i isbitar.

Bonus:
Juicen bågnar av matsmältningsvänliga fibrer, som bl a förebygger hjärtkärlsjukdomar, cancer och självfallet förstoppning. Dessutom är juicen mycket rik på järn, som är viktigt för blodproduktionen. Det stora innehållet C-vitamin (76 mg) främjar upptagandet och utnyttjandet av järn.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar