Världens bästa juicekur

Behöver du en energi-boost? Då ska du följa världens bästa juicekur som I FORM har tagit fram. Under 3 dagar boostar du kroppen med våra specialkomponerade juicer som är sprängfyllda med kraftfulla näringsämnen.

Tung och trött? Testa en juicekur i 3 dagar

JUICEKUR Testa I FORMs juicekur i 3 dagar

© iStock

Få en skräddarsydd juicekur

Tanken på att kunna skölja igenom kroppen och rensa den från giftämnen är tilltalande, men det finns tyvärr ingen diet som över en natt kan skölja ut avfall ur kroppen och detoxa dig. En snabb juicekur förändrar varken din ämnesomsättning eller tarmflora radikalt.

Men det kan ändå vara skönt att under en kortare eller längre period ge sin kropp en paus – ta semester från sina (o)vanor. En vana är som en upptrampad stig, som du följer helt utan att tänka på det. När du medvetet väljer en annan väg händer det något – framförallt mentalt.

Tryck på reset med en juicekur

När du under några dagar säger nej till ritualer du kanske trodde var omöjliga att lägga på hyllan har det effekten att du plötsligt blir väl medveten om vad du normalt går och äter, och på om dina vanor får dig att ta dig närmare eller längre ifrån dina mål. Det är därför perfekt att använda vår 3-dagars juicekur till att känna efter hur kroppen reagerar – och känna hur dina sinnen och din hungerkänsla väcks. Efter en stunds paus från den dagliga ransonen söta saker kommer du kanske plötsligt märka att du inte behöver lika mycket socker för att tillfredsställa ditt sötsug.

Ge din kropp lite kärlek

Du ska inte påbörja en juicekur för att straffa dig själv för att du har ätit för mycket godis, utan för att du vill ge din kropp extra kärlek.

Om du vill testa vår juicekur ska du ställa in dig på tre dagar på flytande kost. Däremot får du massor av nyttiga råvaror sprängdfyllda med vitaminer och mineraler. ## Fördelar med I FORMs juicekur

  • Du får recept till alla dagens måltider, så du behöver inte själv fundera över vilka råvaror du vill använda i dina juicer.
  • I den bifogade kostplanen kan du se precis hur du ska använda juicerna, så du får så mycket energi som möjligt till dagens uppgifter, fibrer till din matsmältning och sunda fettsyror till hjärta, hjärna och leder.
  • Du tankas upp med råvaror, t ex bär, som innehåller extra många antioxidanter, i form av C-vitamin och bioaktiva växtämnen som man tror har hälsosamma verkningar på kroppen. Bland annat tyder cellstudier och djurförsök på att antioxidanter kan ha en positiv verkan på risken för att utveckla cancer, hjärt- och kärlsjukdomar och hjärnsjukdomar som demens och Alzheimers. Samma effekt är ännu inte påvisad hos människor, men nyttiga är bären i alla fall.

  • Vi har berikat flera av juicerna, så du får massor av protein, vilket bidrar till att öka och bibehålla muskel- och benmassa.

  • De oljor vi använder i juicerna består av nyttiga omättade fettsyror som gynnar ditt hjärta.
  • Vår juicekur är inte på något sätt en fastekur, men för de flesta av oss ger den ett kaloriunderskott, vilket kan hjälpa till att antingen kickstarta en större viktminskning eller hjälpa till att få bort några få kilo du vill bli av med.

Läs mer om 5:2-dieten

Du hittar recepten till juicekuren här nedanför, både till morgon, middag och kväll