3 läckra juicerecept som ger energi och boostar din hälsa

Juice- och hälsoexperten Pia Thau bjuder här på tre juicerecept med olika hälsoeffekter, som ger mer energi och välbefinnande i vardagen.

31 oktober 2017 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen / "Slow down - Juice up!" af Pia Thau

Vill du också gärna experimentera lite med hemlagade juicer så är de här tre recepten perfekta att kasta sig över. Alla tre är fullspäckade med vitaminer, antioxidanter och annat nyttigt som ger dig mer energi i vardagen och boostar din hälsa.

Berry Meets Beetie

 • 150 g rödbetor
 • 45 g hallon
 • 45 g blåbär
 • 45 g granatäppelkärnor
 • 40 g ekologisk citron

Så gör du:

Rensa och tvätta alla färgglada godsaker och pressa dem sedan i din juicemaskin. Börja med citron följt av bär. 

Kommentar: En helt perfekt kombination både för hälsan och dina smaklökar. Sötman från bären och den lätt jordiga smaken (lugn, den smakar inte jord) samt skärpan som rödbetorna ger är fantastiskt gott. 

Den här juicen bjuder på rena bärsymfonin. Som bekant innehåller alla de läckra bären bara lite fruktsocker men extremt många nyttiga näringsämnen. Juicen ger massor av bra energi som håller länge, vilket kan förbättra dina fysiska prestationer. 

Feminin träningströja med en silkeslen yta. 4 nr. av I FORM + Träningströja Kari Traa Mette - BARA 149. Klicka här >>.

Är du redo att kickstarta din viktminskning med bara juice så hittar du I FORMs juicekur här. 

Mr. Grönkål

 • 180 g gurka
 • 30 g grönkål
 • 110 g äpple
 • 70 g ananas, skalas
 • 15 g ekologisk citron

Så gör du:

Rensa och rengör alla ingredienser och pressa dem sedan i din juicemaskin. Börja med grönkål och citron.

Juicen är verkligen en superhit. Piffa gärna upp den med lite extra äpple och ananas om du tycker att den är lite väl grön för din smak.

Kommentar: Grönkålen är ”superhjälten” i denna juice. Grönkål har nämligen en antiinflammatorisk effekt och så är den ett riktigt vitaminpiller. Den innehåller vitamin A, B1, B2, B3, B6, C, E och K. Dessutom innehåller den kraftfulla växten också supernyttiga fetter såsom omega-3 och omega-6. De här sunda oljorna ser till att du lättare kan ta upp de fettlösliga vitaminerna, och dessutom är de bra för ditt blodsocker. Och inte nog med det, juicen innehåller också en god portion karotenoider och flavonoider – de kraftfulla antioxidanter som boostar ditt immunförsvar och skyddar kroppen mot livsstilssjukdomar.

De nyttiga oljorna och de antiinflammatoriska ämnena kan även motverka och förebygga skador vid hård träning.

Få ytterligare inspiration till dina juicer med I FORMs 20 sunda juicerecept.

Acai Energi Juice

 • 150 g rödbetor
 • 150 g morötter
 • 100 g äpplen
 • 40 g ekologisk citron
 • ½ tsk frystorkat acaipulver

Så gör du:

Rengör ingredienserna och pressa dem sedan i din juicemaskin. Börja med citron. Rör ner acaipulvret i lite av din juice och häll ner det i maskinen igen. Servera juicen härligt kall.

Kommentar: Acai är inte bara gott i smoothies, utan smakar även fantastiskt i juice. I denna läckra superröda juicen får du en stor portion antioxidanter, som har den fantastiska egenskapen att de motverkar inflammationer. Ju mindre inflammation, desto mer energifylld och i balans är din kropp.

Rödbetor är fullspäckade med nitrat. Nitrat har den magiska egenskapen att det förbättrar kroppens syreupptagningsförmåga, vilket resulterar i mer energi och ökad uthållighet. Här får du alltså supergod och naturlig dopning, som ger dig ett extra energitillskott när du ska vara fysiskt aktiv.

Acaibär är också rika på ketoner och fenolsyra som minskar upptaget av kolhydrater. Detta kan ha en positiv effekt på din mättnadskänsla och ditt blodsocker. Det lilla superbäret kan därför ge din viktminskning en kickstart.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar