Det finns inte många råvaror som kan skryta med fantastisk smak, passa in i alla dagens måltider och samtidigt vara supernyttiga. Men nötter kan det. Och i den här veckans meny hittar du massor av dem.
Bakom det hårda skalet är dessa bruna godsaker fulla av fibrer, hälsosamma fetter och näringsämnen som tillsammans stärker hjärtat, matsmältningen och bekämpar inflammation..
Dessutom finns det gott om klimatvänliga växtproteiner i dessa små hälsobomber, vilket gör det lättare att dra ner på köttet.
Så fördelarna trampar praktiskt taget på varandras tår för att komma dit. Och det slutar inte där. Dessa välsmakande godbitar är också extremt lätta att väva in i alla dagens måltider.
Ät dem som ett mellanmål, lägg dem på din havregrynsgröt, använd dem som topping på din sallad, soppa eller potatismos, ersätt ströbröd till fisk och kött med finhackade nötter eller blanda nötter i din sås, pesto eller dressing.
Ta reda på det i veckans meny, där nötter finns här, där och överallt.
Och det stannar inte vid middagen. De bruna godsakerna är också lysande i det söta köket, och du bör inte missa det.
Baka den läckra brownien med krämig topping av jordnötssmör, som är veckans bonusrecept – eller vad sägs om en hemlagad nötkräm till helgfrukost?
Smakliga måltider!
Veckans tips
Så här är nötter nyttigast
1. En näve. Med den mängden ser du till att du får i dig tillräckligt mycket av nötternas nyttiga ämnen, utan att de ger dig för många kalorier. 2. Variera mellan nötter. Trots att nötter som grupp är förhållandevis lika, bjuder de också på egna, olika bra egenskaper. Så variera mellan dem för att få ut maximalt av dem. 3. Välj den rena råvaran. Nötter är hälsosamma som standard, men om de är täckta av salt, olja eller honung är det en hälsorisk, så spara dessa versioner för speciella tillfällen.
I FORMs meny ger dig inspiration till vardagsmaten
Varje vecka serverar vi 5 nyttiga middagsrecept, som är utvalda efter principerna här nedanför. Du får också en bonusrätt till helgen.