Flanksteak med potatis-jordärtskocksmos och rostad topping

30 minuter
570 kcal

På kalla, mörka kvällar vill man ha comfort-food. Här har vi gjort mos av näringsrika rotfrukter, serverat med flankstek, svamp och nötter. Fullt av smak och en fröjd för ögat!

Flanksteak med potatis-jordärtskocksmos och rostad topping

Flanksteak med potatis-jordärtskocksmos och rostad topping

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 150 g jordärtskockor, utan skal
  • ¼ kg potatis, utan skal
  • 100 g färskost, max 12 % fett
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ¼ kg flankstek
  • ½ knippa persilja

Topping:

  • 125 g svamp
  • 125 g jordärtskockor
  • 1 timjankvistar
  • 25 g hasselnötskärnor
  • ½ msk extra virgin olivolja

Så gör du

  • Skala och skär jordärtskockor och potatis i mindre bitar och koka dem i lättsaltat vatten i cirka 15 minuter.
  • Häll bort vattnet, men spara det. Mosa jordärtskockor och potatis och rör ner färskost. Smaka av med salt och peppar. Om krämen är för tjock – späd ut med kokvattnet.
  • Stek köttet på grill eller panna 3-5 min på varje sida beroende på tjocklek, och krydda med salt och peppar.
  • Skär svampen i mindre bitar. Skala jordärtskockorna och tärna dem.
  • Stek svamp, jordärtskockor och timjankvistar i olja i cirka 5 minuter.
  • Grovhacka nötterna och lägg dem i pannan. Stek ett par minuter. Salta och peppra.
  • Skär köttet i skivor och servera med jordärtskockskräm, rostad topping och persilja.

Läs också: Så gör du perfekta jordärtskockor i ugn

TIPS! Det här moset kan med fördel lagas i förväg. Sedan är det bara att värma upp det när helst du vill laga en härlig helgmiddag!