Flanksteak med potatis-jordärtskocksmos och rostad topping

30 minuter
570 kcal

På kalla, mörka kvällar vill man ha comfort-food. Här har vi gjort mos av näringsrika rotfrukter, serverat med flankstek, svamp och nötter. Fullt av smak och en fröjd för ögat!

Tallrik med flankstek, jordärtskocksmos och svamp

RÖTTER PÅ TALLRIKEN med potatis-jordärtskocksmos som tillbehör.

© Skovdal Nordic

Flanksteak med potatis-jordärtskocksmos och rostad topping

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 150 g jordärtskockor, utan skal
  • ¼ kg potatis, utan skal
  • 100 g färskost, max 12 % fett
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ¼ kg flankstek
  • ½ knippa persilja

Topping:

  • 125 g svamp
  • 125 g jordärtskockor
  • 1 timjankvistar
  • 25 g hasselnötskärnor
  • ½ msk extra virgin olivolja

Så gör du

  • Skala och skär jordärtskockor och potatis i mindre bitar och koka dem i lättsaltat vatten i cirka 15 minuter.
  • Häll bort vattnet, men spara det. Mosa jordärtskockor och potatis och rör ner färskost. Smaka av med salt och peppar. Om krämen är för tjock – späd ut med kokvattnet.
  • Stek köttet på grill eller panna 3-5 min på varje sida beroende på tjocklek, och krydda med salt och peppar.
  • Skär svampen i mindre bitar. Skala jordärtskockorna och tärna dem.
  • Stek svamp, jordärtskockor och timjankvistar i olja i cirka 5 minuter.
  • Grovhacka nötterna och lägg dem i pannan. Stek ett par minuter. Salta och peppra.
  • Skär köttet i skivor och servera med jordärtskockskräm, rostad topping och persilja.

TIPS! Det här moset kan med fördel lagas i förväg. Sedan är det bara att värma upp det när helst du vill laga en härlig helgmiddag!