Pasta med grov valnötspesto

15 minuter
600 kcal

Saknar du inspiration till sund kvällsmat? Och har du en för stressig vardag för att stå i köket i flera timmar? Då är det goda råd att hämta här! Pasta med grov valnötspesto tar bara 15 minuter att göra och är både sunt och full av smak.

Tallrik med pasta och tomat

Pasta med grov valnötspesto

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 300 g körsbärstomater, gärna blandade färger
  • 150 g fullkornspasta
  • 40 g valnötskärnor
  • 1 knippe bredbladig persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk extra jungfruolja
  • Havssalt och peppar
  • Hyvlad parmesanost

Så gör du pasta med grov valnötspesto

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Lägg tomaterna i en ugnsfast form och baka i 10 minuter.
  • Koka pastan i rikligt med vatten. Salta med 1 tsk per liter vatten.
  • Rosta valnötterna lätt i en torr panna och hacka dem.
  • Hacka persilja och vitlök grovt, blanda med olja och salt och krydda med svartpeppar.
  • Lägg upp pastan med den grova peston: nötter, persilja, vitlök och olja samt de bakade tomaterna på två tallrikar.
  • Hyvla parmesanost över varje portion.

LÄS OCKSÅ: Gå ner i vikt med squashpasta