Nyp bort ändarna av bönorna och skär i önskade storlekar. Lägg dem i kokande vatten i 1 min och doppa dem sedan i kallt vatten.
Hacka löken grovt, skär champinjoner i kvartar och paprika i grova bitar.
Värm en wokpanna med lite olja och stek den tärnade kycklingen 3-4 min.
Tillsätt champinjoner, paprika och lök. Stek ytterligare 4 min.
Vänd bassåsen med maizena utrört i lite vatten och lägg det i wokpannan tillsammans med bönorna.
Toppa rätten med cashewnötter och färsk koriander.
Bassås:
Chili, lime, socker och soja – skaka ihop och du har alla grundsmakerna till en smakfest. Bassåsen kan varieras med t ex riven ingefära, vitlök och färska örter om du har det hemma. Men den är också riktigt god precis som den är.
TIPS! Rätten kan ätas som den är, men du kan också servera ris till.
TIPS! Om du inte älskar koriander kan du ersätta den med bredbladig persilja.