Om du älskar italiensk mat kan du se fram emot den här veckan, då vi har fyllt menyn med goda italienska råvaror som pasta, tomater, parmesan och oliver.
Vi börjar med en härlig spaghetti carbonara i en lättare och nyttigare version med fullkornspasta, kalkonbacon och vårlök – men fortfarande full av smak.
Det italienska fokuset fortsätter med en läcker broccolipizza med krispig rödbetssallad.
Onsdag och torsdag bjuder vi på klassiker från det italienska lantköket; först köttbullar och massor av grönsaker i tomatsås och sedan pasta med tonfisk, kapris och oliver.
Fredag serverar vi återigen pizza. Denna gång i en superenkel version med färdiga tortillabottnar. Tortillabottnar kan inte ta så mycket fyllning, så ät dem gärna med en stor grön sallad till.
Om du får gäster i helgen ska de inte gå miste om något. Därför får du också ett recept på en smarrig grönsakslasagne med kyckling. Om du föredrar lasagne med nötkött får du en nyttig och god variant här, och om du vill undvika kött helt och hållet hittar du vår bästa vegetariska lasagne här.
Som förrätt rekommenderar vi kalorisnål bruschetta, och till dessert kan du skämma bort dig själv eller dina gäster med en italiensk glass i form av semifreddo med hallon.
Smakliga måltider!
Veckans tips
Servera nyttigare pasta ...
… med mer fullkorn. Om du väljer fullkornspasta framför den vanliga, vita pastan får du tre gånger så mycket kostfibrer. Därmed blir du mätt under längre tid, samtidigt som du stärker din matsmältning.
…med färre kalorier. Om du väljer grönsaksspagetti i stället för vanlig pasta får du i dig ett minimum av kalorier. Använd till exempel zucchini, morötter, rödbetor och rättika som du kan skära i långa strimlor med hjälp av antingen en spiralizer eller ett rivjärn.
I FORMs meny ger dig inspiration till vardagsmaten
Varje vecka serverar vi 5 nyttiga middagsrecept, som är utvalda efter principerna här nedanför. Du får också en bonusrätt till helgen.