Spaghetti carbonara med tomatsallad

30 minuter
594 kcal

Testa I FORMs goda och enkla spaghetti carbonara med tomatsallad för en enkel, familjevänlig och nyttig middag. Voila!

Spaghetti carbonara med tomatsallad

ENKEL, FAMILJEVÄNLIG OCH NYTTIG – testa vår spagetti carbonara!

© wichmann+bendtsen

Spaghetti carbonara med tomatsallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 150 g fullkornsspaghetti
  • 100 g kalkonbacon
  • 1½ dl matlagningsgrädde, 8 %
  • 1 ägg
  • 20 g parmesan
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 2 schalottenlök
  • 1 tsk extra virgin olivolja
  • 4 vårlökar

Tomatsallad:

  • 3 tomater
  • ½ rödlök
  • 1 näve oliver, t ex kalamata
  • extra virgin olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • Lite färsk basilika

Så gör du

  • Koka pastan al dente.
  • Skär bacon i strimlor, och stek på pannan. Lägg åt sidan.
  • Vispa ihop grädde, ägg, riven parmesan, salt och peppar.
  • Hacka lök fint och stek i lite olja. Stäng av värmen och lägg på gräddblandningen. Häll bort vattnet från spagettin och vänd pastan i såsen.
  • Skär vårlöken fint och vänd i pastarätten tillsammans med sprött bacon.
  • Skär tomaterna i skivor och lägg upp på ett litet fat. Skär löken i tunna ringar och lägg på tomaterna tillsammans med oliver.Lägg lite olivolja på toppen, salta och peppra och pynta med basilika.
  • Servera pastan tillsammans med tomatsallad.

TIPS! Om du vill ha rätten mindre fet kan du späda ut grädden med kokvatten från pastan.