Bruschetta av sötpotatis med tomat och parmesan

35 minuter
37 kcal

Det godaste receptet på kalorisnål bruschetta med tomat – gjord av sötpotatis som är bakad i ugnen och toppad med parmesanost.

sötpotatis-bruschetta

BRUSCHETTA – den här är inte bara god på tapas-bordet, utan är också genial som en självständig förrätt eller apperitif.

© wichmann+bendtsen

Bruschetta av sötpotatis med tomat och parmesan

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 STYCKEN

  • sötpotatis, medelstora
  • ½ tomater
  • ¼ rödlök
  • ¼ fett vitlöksklyftor
  • ¼ näve basilikum
  • ¼ msk extra virgin olivolja
  • ¼ msk balsamico
  • krm havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ⅓ msk parmesan

Så här gör du

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Skär den skalade sötpotatisen i skivor i knappt 1 cm tjocklek. Baka i cirka 30 min. Vänd dem halvvägs.
  • Hacka tomater, rödlök, vitlök och basilika fint. Rör ihop olja, balsamico, salt och peppar.
  • Fördela tomatblandningen på de svalnade skivorna av sötpotatis. Strö över parmesan och servera.

TIPS: Gör gärna mycket av toppingen. Den kanduhaien pastarätt dagen efter. Förvara den i kylen.

IFORM 12/2023