Italienska köttbullar i tomatsås a la ratatouille

35 minuter
480 kcal

Testa våra köttbullar a la ratatouille. Det är lite mindre kött och mycket mer grönt. Resultat = få kalorier och fler fibrer.

Italienska köttbullar i tomatsås a la ratatouille

ITALIENSKA KÖTTBULLAR – om du vill ha stekyta så stek ev köttbullarna lite i stekpannan efter att de är bakade.

© wichmann+bendtsen

Italienska köttbullar i tomatsås a la ratatouille

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Tomatsås:

  • 1 liten gul lök
  • 200 g aubergine
  • 200 g squash
  • ½ paprikapulver
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • ½ tsk rosmarin
  • 1 tsk salvie
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 tsk socker
  • 1 burk krossade tomater

Köttbullar:

  • 40 g havregryn
  • ½ gul lök
  • 125 g nötfärs
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ tsk rosmarin
  • 1 ägg

Så gör du

  • Värm ugnen till 180 grader.
  • Skär lök, aubergine, squash och paprika i önskade storlekar. Stek i en kastrull med olja, salvia och rosmarin.
  • Tillsätt salt, peppar, socker och krossade tomater. Låt sjuda under lock i 15 min.
  • Mixa havregryn fint i en mixer. Hacka sedan löken i mixern.
  • Vänd ner gryn och lök med de andra ingredienserna till köttbullarna. Forma till 12 små köttbullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen i cirka 12 min.
  • Servera ratatouillen med köttbullar på toppen.

TIPS! Hållbarheten på nötfärs är inte lång när förpackningen är öppnad och bakterier har lättare att ta sig in. Använd färsen samma dag som du har köpt den eller frys ner den. Kom ihåg att färs ska packas om innan den frys ner.

TIPS! Nötfärs finns med många olika fettprocent. I de flesta rätter kan du med fördel använda den magraste.