Grönsakslasagne med kyckling

1¼ timme
666 kcal

Du får i dig hela 450 gram grönsaker per person med detta goda recept som är fullproppat med vitaminer och kostfibrer.

lasagne

LASAGNE – är ett av de mest populära svaren på frågan: "Vad blir det till middag?"

© Betina Hastoft

Grönsakslasagne med kyckling

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 225 g kycklingfärs
  • 1 fett vitlöksklyftor
  • ½ gul lök
  • ½ tsk extra virgin olivolja
  • 200 g skogschampinjoner
  • ½ burk krossade tomater med örter
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk basilika
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ zucchini
  • 175 g butternut pumpa
  • 175 g rotselleri
  • 87 g fullkornslasagneplattor
  • 150 g färsk mozzarella

Så här gör du

  • Värm ugnen till 150°C.
  • Bryn kyckling, krossad vitlök och finhackad lök i lite olja.
  • Skär champinjonerna i mindre bitar. Tillsätt dem och bryn i ytterligare 3–4 min.
  • Tillsätt tomater, kryddor och buljong och låt såsen sjuda i 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär zucchinin i tunna skivor på längden och sellerin och pumpan i tunna runda skivor. Blanchera sellerin i 2 min.
  • Varva grönsaksskivor, lasagneplattor och köttfärssås i en ugnsfast form. Fördela osten ovanpå.
  • Grädda lasagnen i ca 40 min. Låt vila i 5 min före servering.

TIPS Du kan också använda kycklingfiléer. Använd i så fall färska pastaplattor som behöver tillagas under en kortare tid för att förhindra att köttet blir torrt.