Broccolipizza med spröd rödbetssallad

30 minuter
486 kcal

Här får du en nyttig pizza, utan att kompromissa med smaken. Låt oss presentera blomkålspizza med spröd rödbetssallad. Smaklig måltid!

Broccolipizza med spröd rödbetssallad

PIZZA – toppad med nyttigheter!

© wichmann+bendtsen

Broccolipizza med spröd rödbetssallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer / 2 stycken

Pizzadeg:

  • 1 broccoli
  • 1 gullök
  • ½ tsk vitlökspulver
  • 1 tsk oregano
  • 4 msk psylliumfröskal
  • 2 ägg
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Tomatsås:

  • 1 dl passerade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • ½ tsk vitlökspulver
  • ½ tsk lökpulver
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Topping:

  • 200 g grönsaker (t ex squash, rödlök, aubergine och svamp)
  • 2 skiva parmaskinka
  • 25 g getost

Rödbetssallad:

  • 3 rödbetor
  • 1 äpple
  • ½ liten rödlök
  • 1 dl keso
  • 2 msk pumpafrön
  • ½ msk äppelcidervinäger
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • Bredbladig persilja

Så gör du

  • Värm ugnen till 200 grader. Mixa alla ingredienser till pizzadegen, tills det blir en jämn massa. Låt degen vila 5 min, innan du fördelar den med en sked på två plåtar med bakplåtspapper. Förgrädda bottnarna i 15 minuter.
  • Rör ihop alla ingredienser till såsen.
  • Hacka grönsakerna till toppingen, riv skinkan i småbitar, och stek allt i en grillpanna.
  • Skala och riv rödbetorna fint, och hacka äpple och rödlök i små tärningar. Rör ihop med keso, pumpafrön, vinäger, olja, salt, peppar och persilja.
  • Fördela såsen, smulad getost, parmaskinka och de grillade grönsakerna på pizzabottnarna. Baka pizzorna i 5 min, och servera med rödbetssallad vid sidan av.

LÄS OCKSA: Hur gör jag en perfekt blomkålspizza?

TIPS! Det är inte bra att äta för mycket rött kött. Köp en riktigt god skinka, som är så smakrik att det räcker att använda bara några skivor, lite som en krydda.

TIPS! En sido-sallad är ett enkelt sätt att höja det dagliga intaget av grönsaker.