Köp flera par löparskor

Det kostar faktiskt lika mycket att ha ett par löparskor som två par, för medan du tränar i det ena vilar det andra – och slits inte lika fort.

Köp skor till intervallträning

Om du köper två par skor till dina löprundor ska du se till att du har två par som är olika.

Du får flera fördelar av att även ha ett par lättviktsskor som tillför träningen helt nya nyanser. Skorna är designade för tempofylld löpning och gör bland annat intervallträning till en mer intensiv upplevelse. Redan när du snörar på dig lättviktsskorna börjar du göra dig redo för ditt träningspass – och resultatet blir garanterat ett pass där du kommer att skruva upp tempot lite extra.

Ett extra plus med att skifta mellan traditionella löparskor och lättviktsskor är att du minskar risken för överbelastningsskador. De olika skotyperna påverkar benen på olika sätt, så du minimerar risken för att skapa en eventuell överbelastning genom att variera vad du har på fötterna.

Det spelar roll vilka löparskor du springer i. Därför har vi samlat allt du behöver veta innan du köper löparskor.

Så kommer du ALLTID ut och springer

Egentligen är du typen som gillar att springa, men just idag har du lite ont i huvudet och igår var du superstressad. Men imorgon, DÅ ska du bara ut – om det nu inte regnar …

Sätter dina dåliga ursäkter käppar i hjulet för dina löpardrömmar så har vi ett förslag till dig.

Motion är inte något du gör MOT dig själv, utan FÖR dig själv. Bristande energi, huvudvärk och stress försvinner inte efter en kväll i soffan: Men en snabb löprunda runt kvarteret med frisk luft i ansiktet och din favoritmusik i öronen ger dig andrum och tid för dig själv. Här kan du ladda batterierna och släppa dagens problem – och du behöver inte springa ett halvmaraton för att märka effekten.