Bygg massor av muskler och få bra konditionsträning med CrossFit i vinter.

Bli superstark med CrossFit

CrossFit väcker ditt inre vilddjur. På många sätt är CrossFit den ultimata träningsformen då den ger dig ypperlig allround-träning i form av ökad muskelmassa och bättre kondtion.

18 december 2014 av Claus Cancel

CrossFit - därför är det så bra

Många uppfattar CrossFit som inomhusträning, men det blir ännu roligare om du lämnar det svettiga gymmet och ger dig av utomhus.

I flera städer och parker finns det grupper som möts för att träna CrossFit ute i det fria, men du kan också göra det ensam. Samla några vänner i en trädgård eller park. Kombinera en serie styrkeövningar med några korta löprundor.

Ett CrossFit-program kan vara

  • Lyft en stubbe eller trädstam 10 gånger, göra 10 änglahopp, lyfta dig upp i en gren eller en ställning så många gånger du kan och spring en runda på cirka 500 meter i bra tempo.
  • Börja om och gör totalt 5 repetitioner.


Den enda begränsningen är din fantasi och snö och slask gör bara övningarna ännu mer effektiva. Turas eventuellt om med att hitta på övningar.

Effekt

CrossFit är effektiv allroundträning som du både bygger muskelmassa och får bra konditionsträning av. För att CrossFit ska ge maximalt utbyte, ska pauserna mellan övningarna vara så korta som möjligt.

Investering

Ingen. Hoppa i några gamla sportkläder som tål nedsmutsning och eventuellt ett par trädgårdshandskar, om ni ska släpa runt på gamla trädstockar och stenar.

Svårighetsgrad


Lätt eller svårt – beroende på övning. Kom ihåg att pressa dig när det ingår lyft i övningarna.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

På vilket sätt gör du störst insats för klimatet?


I FORM tipsar