Väck ditt inre barn till liv på mountainbike

Du kan köra mountainbike hela året och faktiskt gör lite gyttja, snö och slask det bara roligare. Så glöm spinningcykeln och ge dig ut på din mountainbike istället!

På en mountainbike tränar du både kondition och balans.

Mountainbike - därför är det så bra träning

Att cykla mountainbike kan jämföras med en berg- och dalbana eller en skidtur i slalombacken. Det är så roligt att man glömmer bort att det är jobbigt.

Om du gillar fart och spänning, leta då efter de speciella mountainbikerutter som finns över hela landet. Vill du bara ha effektiv cykling med färre tekniska utmaningar, så håll dig till skogsstigarna.

Effekt

Mycket bra konditionsträning och fantastisk balansträning. En timmes cykling på en mountainbike är effektivare än två timmars spinning. Dessutom får du en naturupplevelse i vinterskogen, som lockar fram ett leende på läpparna och får kinderna att blossa.

Investering

Ungefär 6 000–8 000 kronor för en bra mountainbike för nybörjaren. Sedan kan du fara runt i skogen hur mycket du vill – och det är gratis.

Svårighetsgrad

Lätt om du bara vill börja köra på skogsstigar i skogen. Det är först när du vill prova riktiga mountainbikestigar som det blir mer krävande.