Väck ditt inre barn till liv på mountainbike

Du kan köra mountainbike hela året och faktiskt gör lite gyttja, snö och slask det bara roligare. Så glöm spinningcykeln och ge dig ut på din mountainbike istället!

På en mountainbike tränar du både kondition och balans.

Mountainbike - därför är det så bra träning

Att cykla mountainbike kan jämföras med en berg- och dalbana eller en skidtur i slalombacken. Det är så roligt att man glömmer bort att det är jobbigt.

Om du gillar fart och spänning, leta då efter de speciella mountainbikerutter som finns över hela landet. Vill du bara ha effektiv cykling med färre tekniska utmaningar, så håll dig till skogsstigarna.

Effekt

Mycket bra konditionsträning och fantastisk balansträning. En timmes cykling på en mountainbike är effektivare än två timmars spinning. Dessutom får du en naturupplevelse i vinterskogen, som lockar fram ett leende på läpparna och får kinderna att blossa.

Investering

Ungefär 6 000–8 000 kronor för en bra mountainbike för nybörjaren. Sedan kan du fara runt i skogen hur mycket du vill – och det är gratis.

Svårighetsgrad

Lätt om du bara vill börja köra på skogsstigar i skogen. Det är först när du vill prova riktiga mountainbikestigar som det blir mer krävande.

  Hälsosam hela sommaren med I FORM

  I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
  Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

  Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

  ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


  Newsletter background