Vegobiffar med pastasallad och plockgrönsaker

30 minuter
586 kcal

Få receptet på en enkel och nyttig vegetarisk middag, som hela familjen kommer att älska. Smaken gör det lätt att vara utan köttet.

Tallrik med köttbullar, pastasallad, kikärter, grönsaker och skål med dressing

GÖR GÄRNA EN STOR PORTION - bullarna kan nämligen frysas ner och sparas.

© wichmann+bendtsen

Vegobiffar med pastasallad och plockgrönsaker

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ gul lök
  • ½ fett vitlöksklyftor
  • ½ näve bredbladig persilja
  • 200 g vegetarisk färs
  • ½ dl havregryn
  • ½ ägg
  • ¼ tsk timjan
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 250 g valfria grönsaker

Pastasallad:

  • 100 g fullkornspasta
  • 32 g spenat
  • 62 g körsbärstomater
  • ¼ gurka
  • ¼ röd paprika
  • 50 g ärter, frusna
  • 50 g majs, från burk

Dressing:

  • 1 msk grön pesto
  • 1 msk skyr eller kvarg
  • ½ tsk akaciahonung
  • ½ msk citronsaft
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Vuxentvist:

  • 1 burk kikärter

Så gör du

  • Hacka lök, vitlök och persilja.
  • Blanda med färdig eller hemgjord vegofärs och havregryn, ägg och kryddor.
  • Forma 8 biffar och stek i olja på mediumvärme i 4 minuter på varje sida, tills de är genomstekta och spröda.
  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj i kallt vatten till den är sval och häll upp i en skål.
  • Dela tomaterna i kvartar och skär gurka och paprika fint. Häll ner dem i skålen med pasta tillsammans med ärtor och majs.
  • Rör ihop alla ingredienserna till dressingen.
  • Skär plockgrönsakerna i grova bitar och häll av kikärterna och lägg upp i en skål.
  • Servera vegobiffar med plockgrönsaker, pastasallad, dressing och ev. kikärter.

VUXENTVIST: Rynkar barnen på näsan när kikärtorna kommer fram, så servera dem i en separat skål. På så sätt kan vuxna och modiga barn själva göra salladen mer mättande.

TIPS! Gör en ordentlig portion biffar när du ändå håller på. De kan med fördel frysas ner och tas fram en dag då du har ont om tid.